Zepbound, medicamentul care reduce riscul de diabet de tip 2 cu 94%. Combate și obezitatea

Monika Baciu |
Data publicării:
diabet - FOTO: Freepik
diabet - FOTO: Freepik

Acest medicament care topește kilogramele nedorite reduce riscul de diabet cu 94%.

Eli Lilly a anunțat marți că medicamentul său pentru pierderea în greutate, Zepbound, a demonstrat o reducere spectaculoasă de 94% a riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2 în rândul adulților supraponderali sau obezi cu prediabet, după trei ani de injecții săptămânale. Această descoperire a provocat o creștere de 4,4% a valorii acțiunilor Lilly, care a continuat să fie impulsionată de o apreciere de peste 60% în acest an.

Efecte semnificative

Medicamentul pentru pierderea în greutate al companiei Eli Lilly, Zepbound, a redus drastic riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2 în rândul adulților supraponderali sau obezi, cu prediabet, după trei ani de injecții săptămânale, a anunțat marți producătorul de medicamente.

Acțiunile Lilly au crescut cu 4,4% la 962,02 dolari în tranzacțiile de dimineață, adăugându-se unei creșteri de peste 60% a valorii acțiunilor în acest an, transmite Reuters.

Vezi și: De ce ne doare capul după ce am stat în soare. Acad. prof. dr. Vlad Ciurea: Creierul reacționează. Se umflă

Zepbound, medicamentul care reduce riscul de diabet de tip 2 cu 94% - FOTO: Freepik@cocfanssejati

Studiu

Într-un studiu care a implicat 1.032 de adulți, pacienții care au primit injecții săptămânale au prezentat o reducere de 94% a riscului de progresie către diabetul de tip 2, comparativ cu placebo, a raportat Lilly într-un comunicat.

"Nu vedem astfel de cifre în domeniul metabolic", a spus analistul Evan Seigerman de la BMO Capital Markets.

El a adăugat că medicamentul de la Novo a arătat, de asemenea, o reducere de 73% a riscului după trei ani într-un alt studiu clinic avansat. Compania cu sediul în Indianapolis, Indiana, a declarat că datele provin din cel mai lung studiu finalizat al medicamentului și întăresc beneficiile pe termen lung ale tirzepatidei - numele chimic al Zepbound și Mounjaro.

Atât Eli Lilly, cât și rivalul său Novo Nordisk au fost implicate în extinderea utilizării medicamentelor pentru obezitate la afecțiuni înrudite, ceea ce ar ajuta la extinderea bazei de pacienți și la obținerea unei acoperiri mai largi din partea asigurărilor.

Vezi și: Diabetul, prevenție prin dietă și mișcare. Obiceiurile sănătoase care reduc riscul de diabet, potrivit unui nou studiu

Reducerea obezității

Rezultatele preliminare ale studiului său avansat, "SURMOUNT-1", au fost dezvăluite inițial în 2022. Datele de atunci au arătat că medicamentul a ajutat la reducerea semnificativă a greutății în rândul pacienților obezi, contribuind astfel la obținerea aprobării de reglementare din partea SUA.

Nu era clar dacă compania ar putea solicita aprobarea pentru prevenirea diabetului pe baza datelor, a spus analistul David Risinger de la Leerink. Totuși, o aprobare pentru prediabet ar putea reprezenta un avantaj semnificativ pentru acțiuni, a adăugat el.

Vezi și: Valoarea la care se consideră că ai colesterolul mărit. Dr. Sorin Băilă: Este foarte, foarte mult. Nu e normal să ajungem aici

Întreruperea tratamentului, efecte negative

Lilly a mai spus că pacienții au început să recupereze în greutate și au prezentat o creștere a progresiei către diabetul de tip 2 atunci când au întrerupt tratamentul în timpul studiului. Datele detaliate vor fi prezentate mai târziu, a spus compania.

Datele Lilly vin pe fondul îngrijorărilor că pacienții reduc utilizarea medicamentelor pentru pierderea în greutate în timp. Reuters a raportat în iulie că doar unul din patru pacienți din SUA care urmează tratamentul cu Wegovy sau Ozempic de la Novo pentru pierderea în greutate acum doi ani erau încă în tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel