Zece produse bogate în iod care întăresc imunitatea. Consumă-le și tu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Zece produse bogate în iod întăresc imunitatea. Consumă-le și tu. Foto: Freepick @13-Smile
Zece produse bogate în iod întăresc imunitatea. Consumă-le și tu. Foto: Freepick @13-Smile

Zece produse bogate în iod întăresc imunitatea și diminuează riscul bolilor oncologice, spun medicii. 

Lipsa iodului crește riscul de oncologie. Pentru a crește eficiența sistemului imunitar, copiii au nevoie de aproximativ 100 de micrograme de iod pe zi, iar adulți de aproximativ 150 de micrograme. 

Medicii recomandă completarea aportului de oligoelemente din organism cu sare iodată, care trebuie introdusă în alimente înainte de masă. 

Cinci grupe de alimente care provoacă pierderea dinților. Aveți grijă cum le consumați

În plus, medicii spun că ar trebui să incluzi în dietă următoarele alimente bogate în iod:

- merișoare. Aceste fructe conțin aproximativ 350 de micrograme de iod la 100 grame, vitaminele C, K, precum și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar;

- căpșuni. Chiar și 100 grame de căpșuni congelate conțin până la 20% din aportul zilnic de iod;

- prune uscate. Cinci prune uscate conțin până la 20 de micrograme de iod. În plus, prunele uscate ajută la eliminarea constipației, previn creșterea tumorilor, sunt bogate în vitamine și minerale;

Băutura care te ajută să trăiești mai mult. E bogată în polifenoli și reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă. Se pot bea 2 cești pe zi

- creveți. Organismul primește de la creveți microelemente, proteine ​​slabe și astaxantină, care au un efect pozitiv asupra creierului. În plus, 100 grame de creveți conțin aproximativ 40 micrograme de iod.

- cod. Peștele are un conținut scăzut de calorii, fiind o sursă excelentă de proteine ​​slabe și iod: 100 grame de pește conțin 110 micrograme de iod. În plus, codul conține foarte mult fosfor, calciu, magneziu și vitamina E;

- ton. Acest pește ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral, este bogat în fosfor, potasiu, fier și magneziu. 100 de grame de iod conțin 20micrograme de iod;

- carnea de curcan.  Este o sursă nu doar de iod (40 micrograme la 100 grame), ci și de proteine ​​valoroase, vitamina B;

- cartofi copți. Un cartof copt de 100 de grame are 60 de micrograme de iod:

- fasolea albă. Este bogată în fibre, cupru, zinc și acid folic. 100 grame de de fasole conțin 30 de micrograme de iod;

- algele marine. Nutriționiștii le numesc campionii produselor cu iod. 100 grame de alge  conțin 300 de micrograme de iod.

 

Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie

 

Ceaiul cu boabe de ienupăr ne ajută să avem o digestie mai bună, dacă am consumat alimente grele sau ne-am răsfățat cu o masă la fast-food. 

Se spune că există persoane care pot digera chiar și pietrele, dar pentru cele mai multe lucrurile stau diferit. În primul rând, trebuie să știm că digestia are 4 faze: ingerarea, apoi digestia propriu-zisă, absorbția substanțelor utile și, la final, eliminarea deșeurilor.

Când mâncăm, datorită mestecării, alimentele sunt procesate și apoi trece în stomac.  Enzimele din salivă au diverse funcții. De exemplu, acționează asupra amidonului. 

Dieta keto, 11 alimente bogate în fibre acceptate. Care sunt beneficiile acestui regim

Un ceai de plante, care conține și alte ingrediente naturale, ar fi un ajutor valid pentru digestie. Dacă nu suferim de anumite patologii și episodul de disconfort la înghițirea alimentelor este sporadic, un ceai de plante ne-ar putea oferi alinare.

Printre ingredientele naturale, care pot fi adăugate în ceaiul de plante, se numără boabele de ienupăr, pe care le putem cumpăra din magazinele naturiste.

Boabele de ienupăr sunt folosite și în diferite rețete, dar și la prepararea ceaiurilor. De fapt, boabele de ienupăr pot reduce durerile de stomac și balonarea în timpul digestiei alimentelor, contracarând și fermentația intestinală excesivă.

Atenție: persoanele care suferă de boli de rinichi nu por consuma boabe de ienupăr.

Propolisul, inamic pentru răceli, cancer, ulcer și anemie. Cum se consumă, de fapt. Bogdan Pașcu: Tratează cam 90% din boli

În ceaiul care ajută digestia putem adăuga și rădăcină de lemn dulce. Cu toate acestea, rădăcina de lemn dulce nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, care au boli legate de sistemul cardiovascular, rinichi, femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Pentru a prepara ceaiul de plante, cu  ingredientele de mai sus, avem nevoie de:

200 ml apă;

1 grame rădăcină de lemn dulce;

3 boabe de ienupăr;

vârful unei lingurițe de anason stelat;

câteva semințe de fenicul;

o jumătate de linguriță de coaja de portocală netratată.

După ce am fiert apa, adăugăm toate ingredientele și acoperim oala. După 5 minute, ceaiul de filtrează și este gata pentru a fi consumat. Acest ceai poate fi consumat ca atare sau cu puțină miere. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel