Zahăr: 6 ponturi cum să consumi mai puțin

Florina Pop |
Data publicării:
Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism
Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism

Zahărul se găsește în multe alimente, inclusiv în sosuri și produse sărate. De aceea, medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu consume mai mult decât au nevoie.

Zaharurile adăugate sunt calorii goale, iar organismul nu are nevoie de ele, se arată pe platforma webmd.com. Potrivit acesteia, specialiștii recomandă consumul mai multor alimente proaspete, care conțin zahăr natural, și mai puține dintre cele vândute în ambalaj.

Sugestiile lor despre cum poate fi redus consumul de zahăr:

1. Reduceți treptat consumul de zahăr – spre exemplu, dacă vă place să vă beți cafeaua cu două lingurițe de zahăr, încercați cu 1½. În timp, mai tăiați jumătate de linguriță. Poate ajunge să vă placă gustul de cafea neagră. Dacă nu, încercați să puneți în cafea lapte sau scorțișoară, chiar extract de vanilie – dacă vă place vanilia. Astea le puteți folosi și la ceai, unde mai puteți adăuga, pentru un plus de aromă, anason și lămâie.

2. Multe fructe - zahărul din fructe este o modalitate foarte bună de a îndulci masa, pe lângă vitaminele, mineralele, fibrele și fitonutrienții pe care le au; puneți stafide în salate și mâncăruri de cereale; adăugați fructe salsa la carnea făcută la grătar.

3. Mic dejun cu cereale integralee bine de știut că unele porții de cereale pentru copii au la fel de mult zahăr ca și trei prăjituri cu ciocolată. Ar fi bine să consumați cereale integrale, au foarte puțin zahăr sau deloc.

4. Folosiți grătarul - Grătarul scoate dulceața fructelor și legumelor: mere/pere coapte, ananas la grătar, cartofii dulci și morcovii la grătar sunt surprinzător de dulci.

5. Condimente - păcăliți-vă creierul tăind un sfert din zahăr în rețete și înlocuiți-l cu mirodenii dulci precum scorțișoară, nucșoară și vanilie. În plus, condimentele sunt bune și pentru corpul tău deoarece conțin substanțe nutritive precum calciu, fibre, fier, magneziu și vitamine cum ar fi C, K și A.
Cum în multe alimente ca sosul de grătar, ketchup-ul și dressing-urile pentru salate sunt adesea încărcate se află cantități surprinzătoare de zahăr, ar fi de recomandat să preparați singur propriile condimente: ulei de măsline, oțet de vin roșu, condimente italiene și usturoi. Ierburile proaspete sau uscate dau aromă cărnii.

6. Ciocolată neagră - dacă vă place la nebunie ciocolata încercați-o și pe cea neagră; conține mai puțin zahăr, grăsimi decât laptele sau ciocolată albă. Studiile susțin că ciocolata neagră menține inima sănătoasă. Cu cât are mai multă cacao, cu atât mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel