West Nile, bilanțul crește de la o săptămânaă la alta. Din luna mai, când a debutat sezonul, și până în prezent, au fost înregistrate 275 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi 40 de decese, conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
În perioada 2 mai - 17 octombrie, cele 40 de decese au fost înregistrate astfel: Bucureşti - 11, Bihor şi Iaşi – câte 5, Olt - 4, Suceava, Dolj, Constanţa – câte 2, Alba, Brăila, Botoşani, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman - câte un deces.
Cea mai afectată categorie, bătrânii peste 70 de ani
CNSCBT precizează că cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost la pacienţi de peste 70 de ani – 119. La grupa de vârstă 60 - 69 de ani s-au înregistrat 67 cazuri, la cea de 50 - 59 de ani - 43 cazuri; la grupa 40 - 49 de ani au fost 21 cazuri; la 30 - 39 de ani s-au înregistrat 12 cazuri; la 20 - 29 de ani - 9 cazuri, iar la categoria de vârstă 15 - 19 ani - 4 cazuri.
Chiar dacă vremea s-a răcit considerabil, țânțarii încă nu au dispărut. Așa că specialiştii recomandă populaţiei să evite, în continuare, expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea acestora în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.