Vulnerabilitățile, dușmani sau prieteni? Sfatului unui cardiolog

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Schimbarea dispoziției poate ascunde o boală gravă
Schimbarea dispoziției poate ascunde o boală gravă

Medicul Vasi Rădulescu recomandă să avem grijă în fața cui ne expunem vulnerabilitățile.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vă sfătuiește să aveți grijă în fața cui vă deschideți sufletul în cea mai recentă postare de pe Facebook:

”Aveți grijă în fața cui vă expuneți vulnerabilitățile. Există o tendință în psihologia relațiilor interumane, cumva popularizată de Brenè Brown, de a da frâu liber în deschiderea și punerea pe tava comună, la care au acces partenerul de viață sau chiar publicul larg, a vulnerabilităților. Nu e ușor să faci asta. Ți-e teamă. Treci prin stări multiple, te frămânți, îmbrățișezi sinceritatea, apoi dai drumul vorbelor în confesionalul nu tocmai confortabil.

Mulți îți vor spune că eliberarea vulnerabilităților e un act nu înjositor, ci înălțător. Că oamenii care chiar țin la tine te vor îndrăgi mai mult. Că ei vor vedea cum ai puncte slabe, lupte, angoase, rugină, nefiind de oțel imaculat și perfect în orice detaliu.Dar lumea nu e chiar așa. Unii se vor folosi de sinceritatea ta pentru a te doborî. Chiar și dintre cei inteligenți pot apărea unii care îți vor da în cap, vor răstălmăci declarațiile tale pure, te vor lovi brutal când poate te aștepți mai puțin. Chiar și un partener de viață va lua vulnerabilitățile când iubirea estompată îi va permite asta, apoi, pe baza lor, va construi un scenariu plin de motive pentru a se dezlipi de tine, nu suav, ci grosier, parșiv, murdar.

Vulnerabilitatea merită expusă într-un ecosistem ideal, în care oamenii sunt iubitori și devin mai iubitori atunci când te văd vulnerabil. Nu într-o lume plină de ură, venin, orgolii. Iar lumea e din ce în ce mai mult așa. Ți-e și teamă să mai arăți că ești vulnerabil. Dacă ești persoană publică, te vor ataca unele publicații de doi lei. Vei primi împunsături în comentarii. Sigur că o lege nescrisă zice să nu-ți pese, dar în esență îți pasă, pentru că ești om. Mai mult, când cineva care chipurile susține că te iubește se folosește de vulnerabilitățile tale pentru a te răni, mai că-ți vine să te retragi într-o grotă internă și să nu te mai expui niciodată.Și, în cele din urmă, într-un areal în care tinde să domine prostia, vulnerabilitatea aproape că nu-și mai are sensul. Unii nici nu vor pricepe de ce te-ai deschis, acaparați în micimea lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel