Pentru început, să clarificăm: este imposibil să slăbești doar într-o singură parte a corpului. Deci, pentru a obține un abdomen plat, va trebui să combini dieta și sportul. Dar dacă nu ești un fan al niciunuia dintre ele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți menții abdomenul plat, fără o dietă drastică și fără exerciții grele.
Adaugă ulei de măsline la mesele tale în fiecare zi. Numit în antichitate „aur galben”, uleiul de măsline este unul dintre cele mai vechi produse medicinale și cosmetice. Combate bolile cardiovasculare, promovează digestia și restabilește pH-ul în corp. De asemenea, uleiul de măsline este un antioxidant puternic și, cel mai important, previne balonarea și problemele intestinale.
Elimină stresul și vei avea un abdomen plat. Tractul nostru gastrointestinal este al doilea creier. Tensiunea zilnică, grijile, iritația și plictiseala se acumulează. Și acolo unde există stres, există probleme cu digestia și balonarea. Pentru a elimina stresul, fă yoga sau meditează pentru a scădea nivelul de cortizol și pentru a renunța la toate situațiile stresante.
Mai puțină sare. Sarea este dăunătoare organismului și sănătății noastre, în timp ce condimentele, dimpotrivă, sunt foarte utile. Prin creșterea temperaturii corpului, condimentele combat bolile și ard caloriile. Dar ai grijă, nu trebuie să adaugi mult piper la o friptură grasă. Este important să consumi alimente sănătoase și să adaugi un praf de piper sau turmeric.
Fă exercițiul numit scândura. Încearcă să faci acest exercițiu 30 de zile. Începe cu 20 de secunde în prima zi, apoi crește treptat timpul exercițiului.
Iată cum se face exercițiul numit scândura:
- așează-te în poziție de flotare pe podea/sol;
- îndoaie coatele la 90 de grade și lasă-ți greutatea pe antebrațe. Coatele ar trebui să se afle direct "sub" umeri (să se alinieze cu ei), iar corpul să fie ținut drept;
- menține poziția în care te afli atât timp cât poți. Ideal ar fi să stai așa vreo două minute.
Mănâncă grăsimi sănătoase în fiecare zi și vei avea un abdomen plat. Avocado, cartofii dulci, nucile și peștele ar trebui să devină o parte obligatorie a meniului tău. Pe lângă faptul că sunt acizi grași sănătoși, aceste produse sunt bogate în fibre, care sunt ideale pentru îndepărtarea grăsimilor rele care s-au acumulat.
Fă masaj pe burtă. Masajul abdominal este benefic pentru digestie, circulație și prevenirea balonării. Întinde-te pe spate și masează abdomenul ușor, făcând cercuri mari în sensul acelor de ceasornic.
Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor
Mănâncă fructe și legume sănătoase. Marele, anghinarea, tofu sau chiar prunele îmbunătățesc digestia și favorizează eliminarea toxinelor. Proteinele vegetale (migdale, nuci, alune), precum și fibrele din fructe și legume, contribuie la o mai bună curățare a intestinului. Evită prăjelile, produsele lactate, grăsimile animale, sosurile și alimentele „rafinate”, precum pâinea albă și biscuiții.
Nu mânca margarină, maioneză și sosuri gata preparate. Evită grăsimile dăunătoare când gătești mâncărurile preferate. Înlocuiește maioneza cu iaurt. Margarina poate fi înlocuită cu ulei vegetal. Asezonează salatele cu suc de lămâie și oțet balsamic.
Bea 1,5 litri de apă pe zi. Apa nu te va ajuta să slăbești, dar stimulează sistemul limfatic și îmbunătățește metabolismul. Alege băuturi de drenaj: apă, ceai de plante. Ceaiul verde previne formarea grăsimilor. Apa (cu menta sau lămâie) reglează pofta de mâncare și previne nevoia de a gusta ceva. Evită alcoolul, care favorizează retenția de lichide și acumularea de grăsime, inclusiv în zona abdominală, băuturile carbogazoase și sucuri de fructe, care provoacă balonarea.
Alimentul care îți menține inima sănătoasă. Ce alte beneficii mai are
Practică sport. Sportul arde calorii și te ajută să slăbești, inclusiv în zona abdomenului. Pentru a pierde cât mai mult în greutate, este necesar să faci sport, în fiecare zi, cel puțin treizeci de minute, precum și să-ți monitorizezi alimentația. Ar trebui să arzi mai multe calorii decât consumi. Să știi că este importantă durata exercițiului, nu intensitatea. O oră de mers va înlocui o jumătate de oră în sală.
Învață să respiri corect. Exercițiile de respirație tonifică abdomenul, ajută digestia și ameliorează stresul, care adesea provoacă balonare. Când suntem relaxați, respirăm profund și încet. Sub stres, diafragma se contractă, primim mai puțin oxigen, astfel încât pot apărea dureri abdominale și balonarea. Deci, în orice situație neplăcută - respiră.
Ai grijă de postură. Poziția proastă sau problemele cu spatele pot face ca stomacul să pară bombat. Fă exerciții de postură simple. Oferă-le 10-15 minute în fiecare zi și vei fi surprins de rezultat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.