Două diete zilnice în condiții de repaus alimentar (post), cunoscute și sub denumirea de diete cu alimentație limitată în timp, sunt eficiente pentru pierderea în greutate, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Illinois din Chicago, SUA. Cercetarea a comparat o dietă de 4 ore de hrănire cu timp limitat și o dietă de 6 ore de alimentare cu restricție la un grup de control. Participanții la grupul de dietă de hrănire cu timp limitat de 4 ore au fost rugați să mănânce doar între orele de la 1 p.m. și 17 p.m, iar participanții la grupul de alimentație cu alimentație limitată timp de 6 ore au fost rugați să mănânce doar între orele de la 1 p.m. și 19 p.m. Ambelor grupuri li s-a permis să mănânce tot ce și-au dorit în timpul perioadei de mâncare de 4 ore sau 6 ore. În timpul orelor de repaus/de post au fost sfătuiți să bea doar apă sau băuturi fără calorii și să își mențină greutatea și să nu își schimbe dieta sau nivelul de activitate fizică.
Rezultatele: participanții la ambele grupuri zilnice de post au redus aportul de calorii cu aproximativ 550 de calorii în fiecare zi, au pierdut aproximativ 3% din greutatea lor corporală, rezistența la insulină și nivelul de stres oxidativ au fost reduse în rândul participanților la grupurile de studiu în comparație cu grupul de control; nu a existat niciun efect asupra tensiunii arteriale, a colesterolului LDL, a colesterolului HDL sau a trigliceridelor; nu a existat o diferență semnificativă în ceea ce privește pierderea în greutate sau factorii de risc cardio-metabolic între grupurile de 4 ore și 6 ore de dietă, potrivit unui comunicat al universității citate.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.