Dacă vreți să aveți ierburi proaspete tot timpul anului cu care să gătiți sau să preparați băuturi răcoritoare puteți proceda în felul următor:
* Le creșteți în casă – în ghivece; tot ce aveți de făcut puteți vedea AICI.
* le conservați de verzi în congelator – în ciuda zvonurilor, busuiocul nu devine negru după ce e tăiat și pus imediat la înghețat. Mai puteți să-l înghetați în ulei și să puneți busuioc tocat cu câteva lingurițe de ulei în tava pe care o folosiți, de obicei, pentru cuburi de gheață. ”Aceasta este o modalitate foarte ușoară de a îngheța orice plantă pentru a fi folosită în supe sau sosuri în care un pic de apă nu contează”, se precizează pe northernhomestead.com. Odată ce cuburile cu busuioc sunt înghețate, transferați-le într-o pungă sau recipient pentru congelator, etichetați-le și puneți-le în congelator.
O altă variantă de conservare a busuiocului și ierburilor este uscarea lor și depozitatea în borcane de sticlă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.