Vlăduța Lupău este însărcinată în șase luni, iar vestea a venit după o perioadă în care s-a luptat cu endometrioza, dar și după ce a pierdut două sarcini.
Din fericire, la ea, endometrioza era într-un stadiu relativ incipient, astfel că a fost operată cu succes, iar tratamentul a ajutat-o să rămână însărcinată fără probleme.
Artista spune că a avut noroc să își descopere boala într-o fază incipientă și că s-a recuperat rapid.
"La mine erau doar niște chisturi endometriozice pe ambele ovare, era o manifestare normală în parametrii incipienți ai acestei boli. Ea are localizări și se manifestă și destul de urât dacă nu este tratată. Ba mai mult, chiar și după operație ai șanse să recidiveze. Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată. Acum, clar, depinde de voia Lui Dumnezeu", a declarat Vlăduța Lupău.
"Nu mi-a fost teamă că nu voi putea să devin mamă, pentru că știam că SE POATE!"
"Nu a fost greu când am primit diagnosticul pentru că nu știam exact cu ce se mănâncă… și am tot așteptat, iar așteptarea, în care eu aveam cumva o încredere că se rezolvă ceva și o să rămân însărcinată având această boală, aceea a fost grea. Și am stat, și am stat, tocmai la îndemnul unor medici care îmi ziceau că sunt și fete care au rămas însărcinate având acest diagnostic, iar eu speram că mă voi număra printre ele.
Nu mi-a fost teamă că nu voi putea să devin mamă din această cauză, deoarece, după ce m-am informat și am fost la mulți doctori, știam că SE POATE! Iar în ziua de azi, există atâtea metode prin care poți să devii părinte!", a mai spus artista, pentru viva.
Care e procedura pe care le-o recomandă femeilor operate de endometrioză
"Ca sfat, specialistă fiind deja, le recomand să facă și o histerosalpingografie după operație, asta fiind o "desfundare" a trompelor uterine, care, în urma intervenției, se înfundă. Zic asta aici, deoarece mulți doctori amână în a le comunica acest aspect și încearcă să rămână însărcinate fără a avea un rezultat… Bine, nu-s doctor, a fost un sfat pentru femei, cărora, bineînțeles, le recomand să îl comunice și să se consulte cu doctorul care le monitorizează", a completat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.