Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că o linguriță de miere consumată zilnic are extrem de multe beneficii pentru organe și pentru întreg corpul uman.
"Creierul cu alimentație se ține", susține medicul.
"Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.
Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când", a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.
"Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine", a mai spus neurochirurgul.
Mierea naturală nu ar trebui să ne lipsească de pe masă și din meniul zilnic, pentru că are o mulțime de proprietăți pentru sănătate.
Exercițiile care te SCAPĂ de DEMENȚĂ, Parkinson sau Alzheimer. Vlad Ciurea: E foarte important!
Ce proprietăți are mierea
Mierea este bogată în vitamine și minerale, conține Vitamina C, calciu și fier.
Pe lângă rolul său de îndulcitor sănătos, fiind un bun înlouitor al zahărului, mierea are proprietăți antibacteriene și lupă împotriva infecțiilor. Totodată, are proprietăți antioxidante și antiseptice.
Mai mult, mierea luptă pentru combaterea mai multor tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau Salmonella, inclusiv infecțiile de la nivelul pielii.
Mierea ajută și la slăbit și chiar dacă are mai multe calorii decât zahărul, consumată în apă călduță, ajută la digerarea grăsimii stocate în organism. În plus, combinată cu lămâie și scorțișoară, mierea ajută la reducerea greutății.
Mierea imbunătățește energia, îmbunătățește performanța sportivă, ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor și ameliorează durerile de gât și tusea.
Unele tipuri de miere, cum ar fi cea de Tualang, ajută la reglarea glucozei din sânge, având un aport în combaterea diabetului.
Nu în ultimul rând, mierea ajută și pielea, fiind combinată de multe ori cu laptele pentru a face pielea sănătoasă și frumoasă. Multe femei folosesc măști faciale cu miere și lapte sau chiar ca demachiant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.