Vlad Ciurea, adevărul despre mici: Creierului nu îi plac! Compoziția nu este de cea mai bună calitate

Monika Baciu |
Data publicării:
vlad ciurea - FOTO: Freepik@antalexstudio88
vlad ciurea - FOTO: Freepik@antalexstudio88

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, reputat medic neurochirurg, a explicat de ce micii nu sunt buni pentru creier. De ce anumite mâncăruri care ne plac atât de mult sunt, de fapt, rele pentru creier.

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat care este legătura dintre stomac și creier. Alimentul intens consumat de români este mai mult decât nociv pentru creier. Micii nu sunt cea mai potrivită alegere pentru sănătatea creierului. Aceștia ar trebui consumați cu moderație.

Chiar dacă mititeii sunt o plăcere pentru simțurile noastre, prof. univ. dr. Vlad Ciurea a avertizat că aceștia nu sunt prietenoși cu creierul. A subliniat necesitatea consumului moderat și a evitării transformării acestora într-o opțiune alimentară frecventă.

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente.

Vezi și: Lipsa somnului, impact devastator asupra sănătății. Bolile grave pe care le poți face din cauza oboselii

Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă.

Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a afirmat prof. univ dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR,în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Vezi și: Leguma care scade tensiunea arterială. Este ideală pentru vremea rece. Cum să o consumi corect

Creierul, educat

Potrivit reputatului medic neurochirurg, trebuie să ne educăm creierul, dar, de cele mai mult ori nu facem altceva decât să îl intoxicăm.

”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

În concluzie, intervenția lui prof. univ. dr. Vlad Ciurea a furnizat o perspectivă importantă asupra legăturii dintre alimentație și sănătatea creierului, atrăgând atenția asupra necesității unui consum conștient și echilibrat pentru a menține o bună funcționare a creierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel