Culoarul de vitamine din orice supermarket sau farmacie este în mod normal aprovizionat cu un număr amețitor de etichete diferite. Pentru cineva care nu este un nutriționist sau dietetician profesionist, poate fi copleșitor să vadă toate opțiunile. Acest lucru poate face pe oricine, în special pe cei aflați la vârste înaintate, să se gândească la beneficiile consumului unora (sau al tuturor) dintre ele. Acestea fiind spuse, există cu siguranță câteva preocupări nutriționale de care persoanele în vârstă de 50 de ani trebuie să fie conștiente.
În capul listei se află calciul. Oasele pe care v-ați petrecut primele patru decenii din viață construindu-le și consolidându-le trebuie să fie în continuare îngrijite. "Acum, în loc să construiți oase, păstrați oasele pe care le aveți deja", a declarat nutriționistul Stephanie Schiff, RDN de la Northwell Health's Huntington Hospital din New York, pentru The Healthy.
La vârsta de 50 de ani, femeile, în special, devin mai vulnerabile la osteoporoză, sau la pierderea densității osoase. Osteoporoza crește riscul de fracturi și rupturi osoase.
Consumul unei cantități corecte de calciu, care este de 1.200 mg pe zi pentru persoanele aflate în al cincilea deceniu de viață, este un pas esențial în prevenirea osteoporozei. Vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul, este, de asemenea, foarte importantă în această etapă a vieții.
Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte vitamine ar trebui să iei după 50 de ani și care sunt cele mai bune surse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.