Vitaminele care nu trebuie combinate niciodată. Combinațiile care pot duce la sângerări, probleme neurologice și cardiace

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vitamine - FOTO: Freepik
vitamine - FOTO: Freepik

Combinarea unor vitamine poate duce la complicații serioase, inclusiv sângerări sau probleme neurologice și cardiace.

Unele combinații pot avea efecte negative asupra sănătății. De la interacțiuni care pot reduce eficacitatea vitaminelor și mineralelor la riscuri pentru sănătate, cum ar fi acumularea excesivă sau efectele adverse, care pun sănătatea în pericol.

Vitamina C cu vitamina B-12

Vitamina C este un antioxidant esențial pentru sănătatea sistemului imunitar. Vitamina B-12 ajută la menținerea sistemului nervos și la formarea globulelor roșii. Studiile arată că administrarea acestor două suplimente în același timp poate reduce cantitatea de vitamina B-12 pe care o primești. De aceea, experții recomandă administrarea acestor suplimente cu cel puțin două ore înainte.

Supliment de vitamina A cu alimente bogate în vitamina A

Deoarece vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, orice exces este stocat în corp. Așadar, nu trebuie să iei vitamina A în fiecare zi. Prea multa vitamina A poate duce la oase mai slabe și la mai multe fracturi osoase pe măsură ce îmbătrânești, potrivit Health Digest.

Vezi și: Andra, cel mai puternic mesaj: Totul pleacă de la suflet! Nu trebuie să judecăm. Simțiți-vă bine cu voi

Acid folic (vitamina B9) și vitamina B12

Deși ambele aceste vitamine B sunt importante, administrarea unei cantități prea mari de acid folic sau de folat poate ascunde simptomele unei deficiențe de vitamina B12.

Vitamine - FOTO: Freepik

Vitamina E și vitamina K

Este bine documentat faptul că administrarea suplimentelor de vitamina E poate duce la sângerări crescute la unele persoane. Unii medici prescriu un supliment de vitamina K pentru a ajuta la coagularea sângelui. Administrarea vitaminei E în același timp poate anula efectele vitaminei K.

Cupru și zinc

Atât cuprul, cât și zincul sunt minerale importante. Cuprul ajută la dezvoltarea creierului, la sănătatea sistemului nervos și la formarea unor țesuturi importante în corp. Zincul este un mineral important pentru vindecare.

Diferitele minerale pot concura pentru absorbția în sistemul digestiv atunci când sunt administrate în același timp. Deci, dacă iei cupru și zinc împreună, unul are de obicei o absorbție slabă. În cazul acestor două suplimente, zincul câștigă. Persoanele care iau multe suplimente de zinc pot dezvolta o deficiență de cupru.

Vezi și: Băutura care dublează riscul de AVC în decurs de o oră. Crește presiunea din creier

Ceai verde și fier

În mod individual, ambele suplimente oferă multe beneficii. Ceaiul verde are compuși antiinflamatori care pot ajuta persoanele cu afecțiuni precum boala inflamatorie intestinală. Fierul este important pentru producerea hemoglobinei, o proteină din sângele tău.

Cu toate acestea, atunci când sunt luate împreună, antioxidanții din ceaiul verde se leagă de fier. Acest lucru reduce efectele pozitive ale consumului de ceai verde.

Calciu cu alte minerale

Calciul este un mineral important pentru sănătatea oaselor. Administrarea unui supliment de calciu poate afecta modul în care corpul tău absoarbe alte minerale, inclusiv zinc, magneziu sau fier.

Cum se administrează corect vitaminele

Timpul dintre vitamine depinde de tipul de vitamină pe care o iei. Dar o regulă rămâne aceeași - cel mai important moment pentru a lua o pastilă de vitamină este un moment pe care îl vei reține zi după zi. Unul dintre cele mai importante lucruri este consistența.

Când vine vorba de tipul de vitamină solubilă în grăsimi (vitaminele A, D, E și K), este recomandat să le iei la masă. Consumul de grăsimi ca parte a mesei tale va ajuta la transportarea acestor vitamine în locurile unde corpul tău are cel mai mult nevoie de ele. Regula pentru momentul mesei se aplică și pentru multivitamine și preparate prenatale.

Vezi și: Când sunt recomandate statinele. Dr. Rodica Niculescu: Sunt foarte importante. Intră în medicația clasică și obligatorie

Simptomele administrării consumului neadecvat de vitamine

Unele vitamine pot fi periculoase dacă iei prea multe. Există vitamine solubile în apă și vitamine solubile în grăsimi. Dacă iei prea multe vitamine solubile în apă, excesul este eliminat în urină. Dar administrarea prea multor vitamine solubile în grăsimi înseamnă că excesul este stocat în celulele corpului tău, ceea ce îl face mai dificil de eliminat. Ele pot apoi să se acumuleze la niveluri toxice.

Vitamina B6 poate fi, de asemenea, periculoasă în exces. Administrarea prea multor vitamine B6 poate provoca simptome neurologice. Poți simți furnicături sau amorțeală la extremități.

În același timp, unele vitamine interacționează cu medicamentele în moduri potențial dăunătoare. Vitamina K, de exemplu, poate face ca anticoagulantele să fie mai puțin eficiente.

Vezi și: Semnul care îți arată că ai colesterolul mărit. Este vizibil cu ochiul liber și extrem de comun

Subțierea sângelui

Vitamina A și vitamina K pot avea interacțiuni negative cu anticoagulantele, așa că ar trebui să eviți să le iei pe amândouă.

Dozele mari de vitamina D pot interacționa prost cu medicamentele pentru scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și cu unele alte medicamente utilizate pentru tratarea bolilor de inimă.

Sunătoarea este un supliment pe bază de plante care a fost utilizat de sute de ani pentru a trata problemele de sănătate mintală. Aceasta poate avea o interacțiune potențială cu mai multe medicamente care tratează simptomele bolilor cardiovasculare precum tensiunea arterială ridicată sau colesterolul ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel