Vitamina E se găsește îndeosebi în uleiurile vegetale precum cel de germeni de porumb, de palmier, uleiul de măsline, dar și în uleiul de soia. Consultantul nutriționist Elena Pogurschi declara pentru Spectacola că această vitamină e conținută, în cantități apreciabile, în: nuci, fistic, alune, semințe de floarea-soarelui, avocado, mure, kiwi, mango, spanac, broccoli, morcovi, cereale integrale, legumele cu frunze verzi.
”Uleiul de pește este iarăși o sursă considerabilă de vitamina E. Dintre produsele animaliere, ficatul și ouăle sunt surse importante de vitamina E”, adaugă specialistul. Vitamina E reprezintă un puternic antioxidant în lupta împotriva radicalilor liberi. ”Are rol în coagularea sângelui, în fertilitate, oferă protecție ficatului, menține sănătatea ochilor. O alimentație sănătoasă ar trebui să asigure necesarul zilnic de vitamina E. Deficiențe se întâlnesc rar la persoane sănătoase. Carențe apar la persoanele cu disfuncții în metabolizarea grăsimilor. Supradozajul este rar întâlnit”, explică Elena Pogurschi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.