Medicul Virgul Musta a explicat că sunt două lucruri care fac valul al treilea al pandemiei mai dificil: pe de-o parte există în continuare un număr mare de persoane internate în spital, iar pe de altă parte, oamenii se prezintă târziu în unitățile medicale, ajungând, astfel, să dezvolte forme severe ale bolii COVID-19.
"Este un val mai dificil din două motive: un număr foarte mare de persoane sunt infectate, iar statistica arată că din aceștia, un număr de 20% fac forme severe, deci automat și numărul formelor severe este mare.
Noi ne confruntăm cu aceste forme severe care necesită spitalizare, pentru că ele nu pot fi tratate la domiciliu. Ei au nevoie de oxigen sub o anumită presiune, element pe care nu îl pot obține la domiciliu.
Pe de altă parte, oamenii vin târziu la spital. Din păcate, în continuare, oamenii vin târziu la spital, deși am încercat să atragem atenția asupra faptului că depistarea pacientului să fie cât se poate de precoce, iar apoi să fie evaluat. Cine necesită internarea să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii", a explicat Virgil Musta, la Antena 3.
Întrebat cum ar trebui să știe un pacient că este cazul să se interneze în spital, medicul Virgil Musta a explicat procedura aplicată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
"De exemplu, la Timișoara, o persoană care a fost diagnosticată cu COVID-19 printr-un serviciu medical, poate să solicite evaluarea în spital. Acest departament lucrează în ambulatoriu. Persoana este adusă cu salvarea, i se recoltează analize, face un CT, iar apoi este dusă la domiciliu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.