Violența domestică în 2020: au crescut cazuri cu 10% în Franța

Adisa Codruț |
Data publicării:
Probleme în dragoste pentru o zodie Foto: Vera Arsic / Pexels
Probleme în dragoste pentru o zodie Foto: Vera Arsic / Pexels

Oficialii francezi susțin că anul trecut au crescut cazurile de violență domestică cu 10%.

Autorităţile franceze au înregistrat în 2020 o creştere cu 10% a cazurilor de violenţă domestică, iar cele mai multe dintre victime au fost femei, a precizat luni Ministerul de Interne din această ţară. Forţele de ordine au înregistrat 159.400 de cazuri de violenţă între parteneri de viaţă, 139.200 dintre victime fiind femei. Cele mai multe dintre cazuri au inclus violenţă fizică, iar în unele dintre situaţii leziunile au fost atât de severe, încât victimele nu au mai putut să meargă la locul de muncă.

Numărul deceselor cauzate de violenţa domestică a scăzut la 125 în 2020, de la 173 înregistrate în anul precedent. Dintre persoanele ucise, 102 erau femei. În 2020, în Franţa au fost instituite două lockdown-uri naţionale din cauza pandemiei de coronavirus, iar mulţi oameni au lucrat de la domiciliu. Cu toate acestea, Ministerul de Interne nu a stabilit o corelaţie între acest context şi sporirea cazurilor de violenţă domestică.

Sâmbătă, zeci de mii de persoane au protestat în Franţa faţă de violenţa îndreptată asupra femeilor. Au existat marşuri de protest atât la Paris, cât şi în alte oraşe din Franţa, arată Agerpres.

Efectele violenței domestice asupra copiilor

Un studiu susține că violența domestică suferită de mamă are efecte nedorite asupra dezvoltării cognitive a copilului sau copiilor. Linda Bullock, profesor emerit la Universitatea din Missouri Sinclair School of Nursing, a ajutat la implementarea unui program de vizite la domiciliu perinatale împotriva violenței domestice în Missouri, după experiențele sale cu femei gravide abuzate. După administrarea testelor de neurodezvoltare în timpul vizitelor la domiciliu, la trei, șase și 12 luni după naștere, Linda Bullock a fost surprinsă să constate că sugarii femeilor care aveau un singur partener de sex masculin care le-au abuzat au avut rezultate cognitive mai slabe în comparație cu sugarii femeilor cu mai mulți parteneri masculini, doar unii dintre care au fost abuzivi.

”Descoperirile evidențiază varietatea de moduri în care multiplele figuri ale tatălui ar fi putut ajuta mama să-și susțină bebelușul, indiferent dacă a oferit alimente, locuință, îngrijire copiilor sau beneficii financiare”, a spus Linda Bullock. 

Potrivit acesteia, sugarii care vin din case cu violență în familie au adesea rezultate academice mai proaste în școală din cauza decalajelor neurodezvoltării și a unui risc mai mare pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv suferințe gastrointestinale, probleme cu alimentația și somnul, precum și stres și boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel