Vinul, licoarea cu multiple beneficii. Cu ce poți să înlocuiești băutura. Ai mai multe opțiuni

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vinul - FOTO: Freepik
vinul - FOTO: Freepik

Vinul este o băutură alcoolică populară făcută din suc de struguri fermentat. Consumat în cantități moderate este benefic pentru organism. Află, totuși, cu ce îl poți înlocui.

Vinul este folosit de gospodinte și pentru a da savoare preparatelor culinare. Vinul roșu și alb sunt, de asemenea, ingrediente populare de gătit. Acestea sunt incluse în multe rețete pentru a spori aroma și culoarea preparatelor.

În plus, vinul este adesea folosit în gătit pentru a oferi umiditate, pentru a frăgezi carnea sau pentru a deglasa o tigaie.

Dacă nu aveți vin la îndemână sau dacă alegeți să nu consumați alcool, există mulți înlocuitori non-alcoolici pe care îi puteți folosi în gătit, care vă vor face mâncarea la fel de delicioasă, potrivit Healthline.

Oțet de vin roșu și alb

Oțetul este un lichid fermentat, acid, care este utilizat în mod obișnuit în gătit. Se compune în principal din acid acetic și apă, precum și compuși găsiți în vin, care este frecvent folosit pentru a face oțet. Oțetul poate fi, de asemenea, produs din cidru de mere, malț sau orez.

Oţetul de vin roşu şi alb sunt înlocuitori excelenţi ai vinului în gătit. Au arome similare cu vinul, iar oțetul nu va afecta substanțial gustul preparatului. În general, oțeturile de vin sunt utile pentru rețetele pe bază de lichid, cum ar fi sosurile pentru salate și marinatele.

Oțetul de vin roșu este cel mai bine folosit cu carne de vită, carne de porc și legume, în timp ce oțetul de vin alb funcționează bine în feluri de mâncare mai puțin consistente, cum ar fi cele cu pui și pește.

Oțetul de vin este mai acid decât vinul obișnuit, de aceea se recomandă diluarea acestuia înainte de a-l adăuga la rețete, de exemplu prin amestecarea apei și a oțetului de vin la un raport de 1:1.

Este important să rețineți că oțetul poate conține urme de alcool, deși dispare în cea mai mare parte în timpul procesului de fermentare. Conținutul de alcool este, de asemenea, redus cu gătitul.

Cu toate acestea, dacă alcoolul este restricționat din dieta ta, este posibil să preferi să eviți oțeturile de vin.

Vezi și: Cum să dezgheți alimentele. Greșeala pe care o fac toate gospodinele. Cum îți poate afecta sănătatea

Suc de rodie

Sucul de rodie este o băutură cu o aromă bogată, fructată.  În plus, sucul de rodie este destul de acid și stimulează aroma aproape oricărui aliment. Aroma, aroma și aciditatea să sunt comparabile cu vinul roșu, deci poate fi folosit pentru a înlocui vinul roșu în mod egal în gătit.

Deoarece sucul de rodie este mai puțin acid decât vinul roșu, îl puteți amesteca cu o lingură de oțet, ceea ce va duce la o aromă mai puternică.

Sucul de rodie are un gust minunat cu mai multe tipuri diferite de feluri de mâncare. Funcționează bine atunci când este adăugat la sosuri și sosuri pentru salate sau atunci când este utilizat într-o glazură pentru legume.

Nu numai că sucul de rodie adaugă aromă rețetelor, dar poate oferi și unele beneficii pentru sănătate. Este bogat în antioxidanți și a fost studiat pentru potențialul său de a reduce tensiunea arterială, care este un factor de risc comun pentru bolile de inimă

Suc de afine

Sucul de afine este o băutură care face un substitut excelent de vin roșu datorită culorii sale similare, aromei bogate și acidității. Adâncește aroma aproape oricărei rețete.

Similar cu sucul de rodie, puteți înlocui vinul roșu cu suc de afine în rețete la un raport de 1:1. Deoarece sucul de afine este dulce pe cont propriu, se sugerează să gătească cu o versiune care nu conține zahăr adăugat. În caz contrar, rețeta poate avea un gust mai dulce decât ceea ce v-ați propus.

În plus, puteți reduce dulceața sucului de afine amestecându-l cu o lingură sau două de oțet înainte de a-l adăuga la rețete.

Sucul de afine poate avea, de asemenea, unele beneficii pentru sănătate. Acesta a fost studiat pentru capacitatea sa de a reduce apariția infecțiilor tractului urinar și este, de asemenea, bogat în antioxidanți care combat inflamația cauzatoare de boli.

Vezi și: Durerea de frunte, cauze și tratament. Poate indica un anevrism, accident vascular cerebral sau alte boli grave

Suc de struguri roșu sau alb

Sucul de struguri este o altă băutură cu un profil bogat de aromă, care face un substitut excelent non-alcoolic pentru vin.

Deoarece vinul și sucul de struguri au arome și culori aproape identice, puteți înlocui vinul cu suc de struguri în rețete la un raport de 1:1. În mod natural, sucul de struguri albi trebuie folosit în locul vinului alb și al sucului de struguri roșii în locul vinului roșu.

Pentru mai puțină dulceață, puteți adăuga un pic de oțet la sucul de struguri, ceea ce va spori aciditatea. Sucul de struguri combinat cu oțet face, de asemenea, o marinată excelentă pentru carne sau legume.

Nu numai că sucul de struguri este util în gătit, dar este, de asemenea, bogat în antioxidanți polifenoli.

Polifenolii au fost studiați pentru potențialul lor de a stimula sănătatea sistemului imunitar și pot reduce unii factori de risc boli de inimă, cum ar fi hipertensiune arterială

Suc de mere

Sucul de mere este o băutură dulce care face un plus excelent la o varietate de rețete. Dulceața și culoarea deschisă a sucului de mere îl fac un mare substitut non-alcoolic pentru vinul alb în gătit. Vinul alb poate fi înlocuit cu suc de mere în rețete la un raport de 1:1.

Este demn de menționat faptul că sucul de mere funcționează cel mai bine ca înlocuitor de vin atunci când o rețetă necesită doar o cantitate mică de vin. În caz contrar, este posibil să nu obțineți aroma pe care ați urmărit-o.

Similar cu alte tipuri de suc, puteți adăuga puțin oțet în sucul de mere pentru a adăuga aciditate și aromă suplimentară rețetei. Sucul de mere este un excelent plus față de sosurile folosite pentru marinarea mâncărurilor mai ușoare.

Vezi și: Trucul care îți va ține de cald toată iarna. Ce trebuie să faci pentru a nu pierde căldura

Suc de lămâie

Sucul de lămâie are o aromă acră și este un ingredient cheie în multe rețete diferite. Adăugarea de suc de lămâie la feluri de mâncare este o modalitate excelentă de a spori aromele. Sucul de lămâie este acid, deci poate fi adăugat la marinate pentru a ajuta la frăgezirea cărnii.

Ca urmare a funcțiilor lor similare, puteți folosi suc de lămâie în loc de vin alb în gătit. Înainte de a-l adăuga la rețete, sucul de lămâie trebuie diluat cu părți egale de apă.

De exemplu, dacă o rețetă necesită o ceașcă de vin alb, ar trebui să o înlocuiți cu o jumătate de ceașcă de suc de lămâie amestecată cu o jumătate de cană de apă.

Suc de roșii

Sucul de roșii are o aromă acidă și oarecum amară. Se adaugă la mai multe tipuri de rețete pentru a îmbunătăți profilurile de aromă.

Puteți folosi sucul de roșii ca înlocuitor al vinului roșu în gătit, datorită acidității și culorii sale similare. În funcție de aromă pe care o vizați, sucul de roșii poate fi folosit în locul vinului roșu la un raport de 1:1.

Deoarece sucul de roșii este amar pe cont propriu, poate fi util să-l amestecați cu suc de fructe dacă doriți să îndulciți o rețetă. Funcționează bine în rețetele care necesită marinare.

Sucul de roșii are un gust destul de diferit de vin, astfel încât poate fi benefic să testați gustul atunci când gătiți cu el pentru a vă asigura că obțineți aroma dorită.

Nu numai că sucul de roșii este un ingredient excelent de gătit, dar este și sănătos. O cană (237 ml) oferă peste 20 de nutrienți diferiți, inclusiv 74% din necesarul zilnic de vitamina C și 22% pentru vitamina A.

În plus, este bogat în licopen un antioxidant, care a fost studiat pentru potențialul său de a reduce riscul de boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Vezi și: Cum să slăbești fără dietă și fără exerciții obositoare. Faci lucrul acesta zilnic, dar nu îți dai seama

Apă

Dacă nu aveți niciunul dintre ingredientele enumerate anterior la îndemână, puteți utiliza pur și simplu apă pentru a înlocui vinul în gătit. Dacă adăugați puțin zahăr în apă, acest lucru va duce la sporirea aromei.

Lichid din ciuperci conservate

Când ciupercile sunt conservate, ele sunt amestecate cu un lichid care absoarbe o parte din aroma lor. O modalitate de a utiliza lichidul din ciuperci conservate este ca un substitut non-alcoolic pentru vinul roşu în gătit. Deoarece ciupercile au un gust savuros, se sugerează utilizarea lichidului în feluri de mâncare savuroase.

Cu toate acestea, dacă vizați o aromă mai dulce într-o rețetă, poate fi util să amestecați lichidul de ciuperci conservat cu afine, rodie sau suc de struguri.

De exemplu, dacă rețeta necesită două căni de vin roșu, o puteți înlocui cu o combinație de o ceașcă de lichid de ciuperci conservate cu o ceașcă de suc de afine.

În plus, rețineți că ciupercile conservate și lichidul pot fi bogate în sodiu. Dacă doriți să controlați conținutul de sodiu al rețetelor dvs., asigurați-vă că alegeți ciuperci conservate cu conținut scăzut de sodiu.

Vezi și: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Stoc de pui, carne de vită sau legume

Stocurile de pui, carne de vită și legume sau bulionul sunt lichide care sunt folosite ca bază pentru multe tipuri de feluri de mâncare, inclusiv supe și sosuri.

Stocul se face prin fierberea oaselor de animale, a cărnii, a fructelor de mare sau a legumelor în apă. Resturi de legume, condimente și ierburi sunt adesea adăugate pentru a crește aroma de stoc, și este, în general, folosit pentru a fierbe și tenderize carne.

Datorită funcției sale similare în gătit, stocul este un substitut excelent non-alcoolic pentru vin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel