Vindecarea prin sunet: ce este și la ce ajută. 5 beneficii uimitoare pe care le are

Larisa Opait |
Data publicării:
Vindecarea prin sunet - Foto: Freepik
Vindecarea prin sunet - Foto: Freepik

Vindecarea prin sunet este o practică străveche ce utilizează vibrațiile sonore pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

Aceasta tehnică a câștigat popularitate în ultimii ani, fiind adoptată de practicanți din întreaga lume. 

Știm deja că muzica poate avea un impact major asupra stării noastre de spirit. Bătăile rapide ne stimulează și ne motivează să ne antrenăm iar melodiile lente ne fac să ne simțim melancoli și muzica liniștitoare ne ajută să adormim. 

Ce este vindecarea prin sunet?

Vindecarea prin sunet este o practică străveche de wellness pentru vindecare, relaxare și îngrijire de sine. O ședință de vindecare prin sunet implică să ne culcăm într-un cadru confortabil, să închidem ochii, să respirăm și să ne concentrăm asupra sunetelor emise de instrumente muzicale precum clopoțeii, gonguri și boluri cântătoare.

Vibrațiile sonore au un efect destul de puternic asupra minții și corpului nostru. 

Cercetările ne arată că vindecarea sunetului ne poate încetini undele creierului și poate pune corpurile într-o stare foarte relaxată, de vis. De asemenea, poate ajuta cu anumite afecțiuni fizice și mintale.

Vindecarea prin sunet implică utilizarea sunetelor armonioase pentru a stimula vindecarea.

Aceasta poate include:

Clopoței

Boluri tibetane

Diapasoane

Boluri cântătoare de cristal

Gonguri (sesiunile care folosesc numai gonguri sunt cunoscute sub denumirea de băi de gong)

Castroane cântătoare himalayene 

Vindecarea prin sunet este o invitație la o stare de conștiință mai profundă, în care vă deconectați de la stimulii externi și vă concentrați asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul vostru.

Ce face vindecarea prin sunet?

Cercetările ne arată că vindecarea sunetului ar putea să ajute în anxietate, depresie,stres, oboseală, durere cronică, în bunăstarea mentală și spirituală. Mai poate fi, de asemenea, o formă de auto-îngrijire. O baie de sunet este o modalitate excelentă de a vă relaxa, de a decomprima și de a vă concentra pe ascultare pentru a vă conecta la momentul prezent. 

Beneficiile vindecării prin sunet sunt multiple.

Sunetele armonioase pot induce o stare de relaxare profundă, reducând nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism.

Terapia prin sunet poate ajuta la combaterea insomniei prin inducerea unui sentiment de calm și relaxare.

Vibrațiile sonore pot stimula producția de endorfine, substanțe naturale ale organismului ce reduc durerea.

Sunetele specifice pot ajuta la sincronizarea emisferelor cerebrale, îmbunătățind concentrarea și claritatea mentală.

Sunetele pot elibera tensiunea emoțională acumulată și pot ajuta la procesarea emoțiilor negative.

De ce este vindecarea prin sunet atât de populară astăzi?

Câștigă popularitate astăzi, deoarece există un interes din ce în ce mai mare pentru practicile de wellness holistice și alternative în întreaga lume. Ca în cazul multor practici alternative, un avantaj major este că este o abordare non-invazivă, fără medicamente, pentru o sănătate și o bunăstare mai bună.

În plus, cercetările emergente ne ajută, de asemenea, să o înțelegem mai bine și să le înțelegem mai bine. Viețile noastre pot deveni adesea stresante și haotice, așa că a fi capabil să ne relaxăm, să medităm, să ne conectăm cu noi înșine și să eliberăm orice emoții reținute poate fi cu adevărat revigorant și întineritor.

Vindecarea prin sunet este o tehnică promițătoare ce oferă multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Deși cercetările sunt încă în curs de desfășurare, rezultatele preliminare sunt încurajatoare.

Dacă ești interesat de metode alternative de vindecare, terapia prin sunet ar putea fi o opțiune demnă de luat în considerare. Ca întotdeauna, este important să consulți un specialist înainte de a începe orice nouă terapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel