Frunzele acestei legume viu colorate cunoscută ca varză roșie sunt, uneori, adăugate în salatele cu conținut scăzut de colesterol. Nutriționiștii de la Harvard Health Publishing arată câteva motive pentru care săconsumăm sau să evităm această legumă.
Varza roșie conține substanțe numite antociani, care sunt responsabile pentru culoarea roșie sau violet din multe fructe și legume. Studii bazate pe populație au legat conținutul ridicat de antociani și alte substanțe numite fitochimicale (substanțe cu efect puternic antioxidant) cu un risc mai mic de afecțiuni cardiovasculare.
Doza zilnică de vitamina C, cu numai 14 calorii
Ca informații nutriționale, toate varietățile de varză (roșie, verde sau toată paleta de sortimente de varză) au un conținut ridicat de vitamna C și conținut scăzut de calorii. O jumătate de pahar de frunze (sau suc) de varză conțin aproape jumătate din vitamina C recomandată zilnic, dar numai 14 calorii. Varza este, de asemenea, o foarte bună sursă de fibră și alte vitamine și minerale, în special vitamina A și potasiu.
Pentru o utilizare rapidă, tăiați mărunt sau zdrobiți o jumătate de varză roșie. Turnați o lingură de ulei de măsline, oțet de mere și puțină sare și piper sau un dresing de salată preferat. Pentru o combinație reușită, puneți puțin morcov răzuit sau mărunțit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.