Varicele, cum să le țineți departe

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Rău de mașină
Rău de mașină

Varicele, cauzate de valve slabe sau deteriorate din vene, pot duce la umflături, erupții cutanate și dureri. Iată cum le țineți departe:

Varicele pot fi declanșate de modificări hormonale, expunere la soare și vătămare. Reprezentanții Oficiului pentru Sănătatea Femeilor precizează, pentru medicinenet, că varicele apar, de obicei, la picioare și pot provoca dureri semnificative, umflături și erupții cutanate.

Ce recomandă acest Oficiu legat de varice:

* purtați protecție solară
* faceți sport în mod regulat ca să vă îmbunătățiți rezistența picioarelor, circulația și rezistența venelor
* concentrați-vă pe exercițiile care vă lucrează picioarele, cum ar fi mersul pe jos sau alergatul
* pierdeți greutate dacă aveți greutate excesivă sau suferiți de obezitate
* nu vă încrucișați picioarele timp îndelungat în timp ce stați
* nu stați jos timp îndelungat
* purtați ciorapi elastici de susținere
* evitați îmbrăcămintea care vă strânge nepermis de mult talia sau picioarele
* nu purtați tocuri înalte pentru perioade lungi
* mâncați o dietă săracă, săracă în fibre.

Varicele. De ce apar

„Principala cauză a apariției varicelor este tromboflebita. Tromboflebita superficială afectează venele de la suprafață pielii, cel mai adesea la nivelul gambelor, dar poate afecta și venele membrului superior. Pe lângă faptul că sunt inestetice, varicele pot fi însoțite uneori și de durere. În unele cazuri pot apărea și inflamații ale picioarelor. De regulă, varice apar la persoanele care stau mult timp în picioare. Senzațiile care apar sunt ușoare la început, de arsură sau de greutate în picioare sau pe scaun, chiar și de mâncărime la nivelul pielii de deasupra varicelor. Acestea nu sunt doar o problemă care ține de estetică pentru că netratate la timp produc complicații!", explica, într-un material anterior, profesorul și medicul Mircea Pătruț pentru DC Medical.

Acesta recomanda ca măsuri de preventive următoarele: drenajul postural (odihnă cu picioare ridicate), contenția elastică externă (purtarea de ciorapi elastici medicinali), care este cea mai importantă și care presupune o anumită conduită (ciorapul elastic are diverse grade de compresie), pentru prevenție se folosesc ciorapi de gradul 1 și gradul 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel