Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în ultima săptămână secvenţierile au identificat 450 de cazuri de infecţii cu varianta Delta la nivel naţional, iar pentru 40% dintre aceste cazuri nu există o legătură epidemiologică. Dintre pacienţii infectaţi cu varianta Delta, 80% nu erau vaccinaţi, iar dintre cei decedaţi, 87% nu primiseră nicio doză de ser anti-COVID, notează Româniatv.net.
O persoană cu varianta Delta poate transmite virusul cu două zile înainte de apariția primelor simptome, conform unui studiu ce a avut la bază un eșantion de 101 persoane din Guangdong, China, care au fost infectate cu Delta în perioada mai – iunie 2021. La formele anterioare ale coronavirusului, contaminarea avea loc cu mai puțin de o zi înainte să apară primele simptome, relatează mai arată sursa citată.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu publicat în „Nature”. Studiul nu a fost încă validat de oamenii de știință.
Potrivit acestui nou studiu, dacă încărcătura virală este suficient de mare pentru ca testul să fie pozitiv, înseamnă că este suficient ca persoana să fie contagioasă.
74% din infecțiile cu Delta au loc înainte ca persoana care dă virusul mai departe să aibă vreun simptom, acesta fiind unul din principalele motive pentru care această variantă se răspândește atât de repede. DE asemenea, o altă concluzie este aceea că protecţia oferită împotriva coronavirusului de vaccinurile în două doze ale Pfizer şi AstraZeneca scade în decurs de şase luni, potrivit unui nou studiu britanic, citat de CNBC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.