Medicul Valeria Herdea a fost numită de luni, 15 ianuarie, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după ce ordinul de numire de către premierul Marcel Ciolacu a fost publicat în Monitorul Oficial.
Decizia vine după demisia lui Andrei Baciu de la conducerea CNAS, în urma scandalului privind vaccinurile anti-COVID-19 din perioada pandemiei.
"Având în vedere propunerea formulată de ministrul sănătăţii prin Adresa nr. 23.580 din 21 decembrie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/10.635 din 27 decembrie 2023, în temeiul art. 29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 286 alin. (1) lit. a) şi al art. 287 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 17 alin. (3) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.
Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
(2) La data prevăzută la alin. (1), alineatul (2) al articolului unic din Decizia prim-ministrului nr. 504/2023 privind revocarea domnului Romică-Andrei Baciu, la cerere, din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1125 din 13 decembrie 2023, îşi încetează aplicabilitatea”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.
Cine este Valeria Herdea, noul președinte al CNAS
Valeria Herdea este Medic Primar Medic de Familie, profil Pediatrie din anul 1999.
Porivit CV-ului său, Valeria Herdea are competențe în ecografie generală, medicină de intreprindere și comunicare în domeniul medical.
În ceea ce privește educația și formarea, în CV-ul său reies următoarele:
2017-2018 - Certificat de Atestare Competenţe profesionale Comunicare în sectorul medical / Ştiinţe ale Comunicării (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative)
2014-2015 Program formare de formatori - „Educaţie în HTA”
2011-2012 Program formare de formatori - ,,Medicina de familie” | Comunicare şi formare în medicina de familie în cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti/ Centrul Naţional de Educaţie Continuă a Medicilor, Medicilor Dentişti şi Farmaciştilor
2004 Competenţă în Medicina de Intreprindere
1999 Medic primar medicină de familie- profil pediatrie
1996 - 1997 Competenţă de Ecografie Generală
1995 - Examen medic specialist medicină generală - profil pediatrie | Ministerul Sănătăţii România/ UMF Carol Davila Bucureşti
1983-1989 - Facultatea de Pediatrie, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş, România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.