Vaccinurile COVID Pfizer și Moderna reduc RISCUL DE INFECȚIE cu 80% la prima doză și cu 90% după a doua doză. STUDIU CDC din SUA

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinuri COVID de la Pfizer și Moderna. Foto: CE
Vaccinuri COVID de la Pfizer și Moderna. Foto: CE

BREAKING NEWS: Vaccinurile COVID-19 produse de Moderna și Pfizer-BioNTech sunt foarte eficiente, încă de la prima doză, în condițiile lumii reale, în prevenirea INFECȚIILOR cu coronavirus, arată un studiu al Centrelor pentru controlul bolilor transmisibile (CDC) din SUA. 

Vaccinurile COVID-19 dezvoltate de Pfizer Inc împreună cu BioNTech SE și Moderna Inc sunt extrem de eficiente și reduc riscul de infecție simptomatic și a simptomatică cu 90% la două săptămâni după a doua doză în rândul personalului medical și al echipajelor de urgență, categorii vaccinate primele în SUA, potrivit unui studiu publicat luni (link direct studiu)

Protecție uriașă de la prima doză

Constatările din acest studiu realizat de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) privind utilitatea reală a acestor vaccinuri bazate amândouă pe ARN mesager (ARNm) confirmă ceea ce s-a văzut în studiile clinice controlate de mari dimensiuni efectuate înainte ca aceste vaccinuri să primească autorizații de utilizare de urgență din partea FDA.

Așadar, în concordanță cu datele studiilor clinice, un regim cu două doze a prevenit 90% din infecții la două săptămâni după a doua injectare. Studiul arată însă și că o doză din aceste vaccinuri a prevenit 80% din infecții la două săptămâni după administrare!

De asemenea, a existat îngrijorarea că tulpinile mutante de coronavirus pot face vaccinurile mai puțin eficiente. Rezultatele studiului, însă, nu confirmă această temere. Variante mutante circulau în timpul studiului - în perioada 14 decembrie 2020 - 13 martie 2021 - și totuși, vaccinurile ofereau în continuare o protecție puternică, au constatat cercetătorii. 

5,2% s-a infectat. 2 spitalizați și niciun deces!

CDC a înscris în studiu 3.950 de persoane cu un risc ridicat de a fi expuse la coronavirus, deoarece erau lucrători din domeniul sănătății, primii respondenți (serviciile de urgență/ambulanță) sau alte categorii din prima linie. Niciunul nu fusese infectat anterior cu coronavirus.

Majoritatea - 62,8% - au făcut ambele doze de vaccin în timpul studiului, iar 12,1% au avut o singură doză.

Participanții și-au colectat singuri, în fiecare săptămână, propriile tampoane nazale, care au fost trimise într-o locație centrală pentru testare RT-PCR, cel mai precis tip de test. Tampoanele săptămânale au permis cercetătorilor să detecteze infecțiile asimptomatice, precum și pe cele simptomatice.

Infecția cu SARS-CoV-2 a fost diagnosticată prin RT-PCR la 205 (5,2%) participanți! Dintre aceștia, majoritatea (87,3%) dintre infecțiile confirmate de PCR au fost asociate cu simptome compatibile cu boala asociată cu COVID-19. Restul infecțiilor confirmate de PCR au fost asociate cu alte simptome care nu fac parte din definiția bolii asociate COVID-19 (de exemplu, cefalee, oboseală și rinoree) (2,0%) sau fără simptome (10,7%). Doar 22,9% din infecțiile confirmate de PCR au fost asistate medical, inclusiv două spitalizări; nu s-au produs decese, notează cercetătorii CDC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel