Vaccinul Pfizer împotriva VRS, eficient la adulții cu afecțiuni severe. Abrysvo ar putea fi un pas important în protecția celor cu risc crescut

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
Pfizer VRS Foto: Freepik @halalstock
Pfizer VRS Foto: Freepik @halalstock

Vaccinul Pfizer împotriva VRS, Abrysvo, a demonstrat un răspuns imun puternic și siguranță la adulții cu imunitate compromisă, conform unui nou studiu.

Vaccinul Pfizer împotriva VRS prezintă beneficii la adulții cu imunitate compromisă în cadrul unui studiu

Pfizer a declarat luni că vaccinul său împotriva virusului sincițial respirator (VRS), Abrysvo, a generat un răspuns imun puternic în cadrul unui studiu în stadiu avansat efectuat pe patru grupuri de adulți cu vârste de peste 18 ani și cu un sistem imunitar compromis.

O singură doză de 120 micrograme de vaccin a generat anticorpi neutralizanți puternici împotriva ambelor subtipuri de VRS, denumite VRS-A și VRS-B, în toate grupurile din studiu, a declarat Pfizer.

Vaccinul Abrysvo de la Pfizer a fost testat la 203 adulți, inclusiv la cei cu cancer pulmonar, boală renală în stadiu terminal, tulburare inflamatorie autoimună și transplantați de organe solide, care au imunitatea compromisă și sunt expuși riscului de boală severă asociată VRS.

Vaccinul este aprobat în prezent pentru persoanele în vârstă de 60 de ani și peste și pentru utilizarea la femei în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină pentru a-și proteja copiii.

Studiul a arătat că Abrysvo a fost bine tolerat și a prezentat un profil de siguranță în concordanță cu studiile anterioare. Datele vor fi prezentate agențiilor de reglementare pentru revizuire, transmite Reuters.

Citește și: Afecțiuni care pot fi confundate cu anxietatea. Cum să recunoști diferențele

Foto: Freepik @DoYoNo

VRS este o infecție respiratorie care poate afecta bebelușii, copiii și adulții de toate vârstele. De obicei, aceasta provoacă simptome ușoare care dispar în decurs de o săptămână. Cu toate acestea, pot apărea simptome severe, în special la copiii sub 5 ani, la adulții peste 65 de ani și la cei cu un sistem imunitar compromis.

Pentru menținerea sănătății, este esențial să vă spălați pe mâini frecvent și să evitați grupurile mari în timpul sezonului respirator. Îngrijirea la domiciliu este adesea suficientă pentru tratarea simptomelor până la dispariția infecției, însă unele persoane au nevoie de îngrijire medicală pentru o recuperare completă.

Simptomele VRS, care seamănă cu cele ale unei răceli obișnuite, includ tuse, nas care curge, congestie, strănut, dureri în gât, dureri de cap ușoare, lipsă de energie, febră, scăderea apetitului și lipsa interesului pentru joacă.

Bebelușii mai mici de 6 luni pot prezenta doar semne de iritabilitate, scăderea apetitului și modificări ale tiparelor respiratorii. Infecțiile severe cu VRS pot duce la dificultăți de respirație, pauze, nări evazate, wheezing și respirație zgomotoasă.

Virusul sincițial respirator se poate răspândi prin contact apropiat cu o persoană infectată sau prin atingerea unui obiect contaminat. Saliva și mucusul sunt vehiculele care transportă virusul de la o persoană la alta.

Poate trăi pe suprafețe dure precum mesele timp de mai multe ore, iar dacă este atins, virusul poate fi preluat de pe mâini. Spălatul pe mâini elimină virusul, dar atingerea feței mai întâi poate cauza pătrunderea virusului în organism.

VRS este foarte contagios, răspândindu-se în decurs de trei până la opt zile prin picăturile din căile respiratorii care părăsesc corpul atunci când tușești sau strănuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel