Vaccinul Moderna, în România. Noi informații de la CNCAV

Rodica Mitu |
Data publicării:
Vaccin coronavirus / Foto Pexels
Vaccin coronavirus / Foto Pexels

Peste 177.000 de doze de vaccin produse de compania Moderna au fost livrate în România.

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID, 177.600 doze de vaccin produs de compania Moderna au ajuns, joi, 3 februarie, în țară. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

Dozele au fost depozitate la Compania Națională Unifarm, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare stabilit de firma producătoare.

 

Citește și - EXCLUSIV DC MEDICAL: BA.2 Omicron, cazuri în Danemarca, SUA, Norvegia. Adrian Marinescu: Reacția e rapidă, dar nu mi-aș face griji

 

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DC Medical, despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, care a devenit, într-o perioadă scurtă, dominantă în Danemarca.

DC Medical l-a contactat, miercuri, 2 februarie, pe Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în contextul în care subvarianta BA.2 a variantei Omicron a devenit foarte repede dominantă în Danemarca, fiind înregistrate cazuri și în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, sau Norvegia.

„De-a lungul pandemiei, așa cum știm, am avut multe variante, ori că au fost de tip hibrid, ori variante derivate de la cea de bază, cum s-a întâmplat în situația de acum. În general, au fost cazuri izolate. E de urmărit ce se întâmplă în Danemarca, e ipoteză de lucru, dar vorbeam de ce s-a întâmplat până acum, adică au fost variante virale care nu au avut un impact diferit. În final, ceea ce mă interesează este dacă o variantă nouă ar fi mai agresivă, să avem o virulență sporită, mai multe forme severe și, atunci, să mă gândesc la locuri de internare, la paturi de Terapie Intensivă. Ori, deocamdată, nu vorbim despre aceste lucruri. Chiar dacă este o variantă derivată care se transmite mai ușor, cât timp nu am dovezi că terapiile actuale și vaccinul ar fi mai puțin eficiente în raport cu ea, cât timp nu există o patogenitate care în mod dovedit să fie crescută, nu ar trebui să îmi fac probleme”, a spus Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel