Prof Dr Alexandru Rafile spune că în condiții normale vaccinarea n-ar trebui să fie obligatorie, dar dat fiind faptul că rata de vaccinare a scăzut dramatic în România în ultimii ani, ea ar trebui impusă.
„Obligativitatea nu este normală într-un program național de vaccinare dacă situația nu o cere. Acest proiect de lege al vaccinării a fost pentru că situația din România o cerea. Timp de 10 ani, a scăzut acoperirea vaccinală, ne-am trezit cu epidemia de rujeolă și trebuia să reacționăm cumva. Noi ne pregătim de vreo trei ani de zile cu legea aceasta. Vreau să vă spun că trei țări, Franța, Italia și Germania, au elaborat o asfel de legislație și au făcut vaccinarea obligatorie, pentru că au observat că au o problemă de sănătate publică. În momentul în care această problemă de sănătate publică se va rezolva și vom intra în normalitate, probabil că nu va mai fi nevoie să discutăm despre obligativitatea vaccinării", a explicat prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Health Forum România III: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?", organizat de DC Media Group pe 27 februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.