Vaccinarea anti-COVID a copiilor. Medicul Valeria Herdea explică pașii imunizării la cei mici

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul de familie Valeria Herdea explică, într-un scurt video, care sutn pașii de urmat în vaccinarea celor mici.

Medicul de familie Valeria Herdea detaliază pașii pe care fiecare părinte îi are de urmat atunci când dedice să-și vaccineze copilul împotriva COVID. Mai întâi se completează un acord pentru vaccinare, însă înainte medicul discută cu părintele și cu copilul despre ce înseamnă COVID, cum se manifestă și la ce complicații poate duce, dar și ce înseamnă rolul vaccinului în prevenirea acestei boli. Apoi se completează un chestionar despre starea de sănătate a copilului, iar apoi se face vaccinul.  

Doctorița Herdea îi mulțumește părintelui pentru hotărârea luată: ”Vă mulțumesc că ați luat decizia de a vă vaccina copilul, este exterm de important pentru fiecare dintre noi”.

Pe Facebook,cei de la campania națională de vaccinare anti COVID scriu despre imunizarea celor mici:

”Ce avem de făcut pentru vaccinarea copiilor în cabinetul medicului de familie? Prin acest clip vă prezentăm cum decurge procesul de vaccinare în cabinetul medicului de familie. Este mai simplu decât pare. ”Vaccinarea împotriva COVID-19 este o decizie foarte înțeleaptă”, dr. Valerie Herdea, medic de familie de peste 22 de ani. Cel mai important: luați legătura cu medicul de familie”.

CITEȘTE și Trucuri care vor întări imunitatea copilului tău. Sfaturi de la experți

O modalitate simplă de a promova sănătatea optimă este prin a-ți încuraja copilul să consume mai multe alimente integrale decât alimente procesate, deoarece acestea asigură organismul nostru absorbția și utilizarea nutrienților mai eficient. Oferind copilului un aport alimentar echilibrat și bogat în nutrienți este cel mai eficient mod de a-i îmbunătăți sănătatea și fiziologia și, la rândul său, puterea imunității.

Alte alimente: ouă (sunt pline de nutrienți, minerale precum seleniul pentru a menține inima, mușchii și pielea sănătoase și vitamine precum A, B2 (riboflavina) care sunt esențiale pentru creștere și dezvoltare, D pentru a asigura absorbția calciului și dezvoltarea oaselor și K pentru a îmbunătăți coagularea sângelui. factori), legume (este important să vă asigurați că îi inoculați celui mic un comportament sănătos atunci când vine vorba de consumul de legume. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fibre și minerale precum fier și zinc), probiotice (cașul ajută la întărirea intestinului dar și la creșterea aportului de Vitamina B12 din probiotice, bacteriile bune care luptă și opresc colonizarea bacteriilor rele în stomac astfel, întărind imunitatea. Includeți caș sub orice formă – caș simplu, iaurt cu fructe sau raita de legume).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel