Vacanța de 1 Decembrie, avertismentul unui medic: „Nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Efectele mini-vacanței de 1 Decembrie se vor putea vedea peste una-două săptămâni, avertizează medicul Adrian Marinescu, dacă nu se vor respecta măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, avertizează că efectele vacanței de 1 decembrie se vor vedea peste una-două săptămâni, dacă nu se respectă regulile. „Nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum”, a declarat dr. Marinescu sâmbătă, la Digi24.  
„Aceste sărbători trebuie făcute cu multă prudență. (...) Trebuie să fim prudenți și trebuie să plecăm de la ideea că nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum. Pentru că în jurul nostru, chiar dacă noi facem o formă ușoară, vor fi cu siguranță persoane în vârstă, persoane cu boli cronice și riscul pentru acestea va fi foarte mare. Putem noi să le transmitem și atunci riscul ca ei să evolueze nefavorabil este mare”, a afirmat Adrian Marinescu.
El a mai precizat că aglomerările care se formează în stațiuni, la munte, specifice în această perioadă, ar putea avea ca efect creșterea numărului de infectări, care va fi vizibil peste 7-14 zile.
„Ar trebui să gândim prudent și să luăm în calcul că aceste sărbători vor fi cu familia restrânsă, cât mai aproape de casă”, este sfatul medicului Marinescu. 
Soluție pentru mărirea secțiilor ATI
Adrian Marinescu spune că soluția pentru extinderea capacității secțiilor ATI este internarea pacienților COVID și în spitalele care acum nu primesc astfel de pacienți, cu condiția creării de circuite separate și respectarea strictă a regulilor.
„Cele mai multe spitale nu sunt în circuitul COVID. (...) Toate spitalele care pot să meargă pe un dublu circuit, făcut corect, ar trebui să facă acest lucru”, a mai declarat dr. Marinescu.
În acest fel, spune el, s-ar rezolva și problema personalului medical, pentru că secțiile ATI existente, dedicate pacienților COVID, ar putea fi extinse prin suplimentarea echipamentelor, însă nu este personal suficient. 
„Fiecare pat ATI ar trebui să vină și cu personal medical. La Institutul Matei Balș, secția ATI ar putea fi dublată sau chiar triplată, dacă am avea personal. Dacă am face circuite separate, am putea mări capacitatea ATI și la celelalte spitale”, a explicat dr. Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel