Unt, margarină. Producătorii de margarină din State ar fi luat măsuri să elimine, din ingrediente, grăsimile trans care apar pe etichete ca uleiuri parțial hidrogenate. Schimbările făcute de producătorii de margarină nu înseamnă că noile produse sunt o alegere mai bună decât untul.
Specialiștii susțin că nu recomandă "înecarea" legumelor în unt sau consumul zilnic de deserturi cu unt, dar utilizarea untului odată la câteva zile "este puțin probabil să vă facă rău". În plus, mai zic ei, există unturi ușoare, cu grăsimi puține, dar cu gust.
"Pe de altă parte, s-ar putea să alegeți dintre margarine moi și alte distribuții care includ substanțe nutritive numite steroli de plante și stanoli, care ajută la scăderea colesterolului pentru unii oameni. Totuși, orice astfel de produse care include ulei de palmier și/sau ulei de sâmburi de palmier va avea grăsimi saturate. Și la 70 sau 80 de calorii pe o lingură, aceste calorii se pot adăuga", mai precizează medicinenet.
Concluzia: comparați etichetele nutriționale ale produselor, uitați-vă la grăsimile saturate și la caloriile totale, dar și la lista de ingrediente pentru a vedea dacă există ulei parțial hidrogenat. "Printre alternative mai sănătoase la unt sau margarină se numără distribuțiile pe bază de ulei de măsline și alte uleiuri vegetale, care conțin grăsimi benefice mono- și polinesaturate", conform sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.