Unghiile cu ojă semi-permanentă sau cele cu gel, pe lângă aspectul estetic pe are îl prezintă, au și o calitate importantă, aceea că ajută în cazul persoanelor stresate, care au tendința de a-și roade unghiile.
Vera Varvara, nails artist, a afirmat că singura contraindicație în privința utilizării acestui tip de manichiură este cea legată de posibilele alergii la materiale folosite.
”Unghiile sunt ca părul, fac parte din corpul nostru. Nu avem cum să schimbăm asta, să dăm o alifie la cuticule să nu mai crească atât de mult. Este corpul nostru care se autoregenerează mereu, nu avem cum să dăm cu ceva pe unghii, pentru că așa cm o ai naturală, așa o să crească mereu.
Unghia se regenerează de sus până jos, la 4-5 luni, adică la tine, unghia ta nouă o să fie la fel cum a fost înainte să spui manichiura în cinci luni, jumătate de an, maximum.
Adică nu există să schimb circuitul acesta. Este ca și cum aș mi-aș dori eu acum un fir de păr mai gros. Orice aș face, ăsta este firul meu de păr”, a explicat Vera Varvara, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe, emisiune realizată de Georgiana Ioniță-Toader.
Unghiile frumoase, remediu pentru cei stresați
Persoanele stresate sau anxioase au tendința de a-și roade unghiile, iar de cele mai multe fac acest gest în mod inconștient.
În acest sens, Vera Varvara susține că atât unghiile cu gel, cât și cele semi-permanente pot să fie un remediu pentru cei care au acest obicei prost, atât pentru sănătatea unghiilor, cât și pentru cea a danturii.
Aceasta spune că pe lângă inconfortul legat de ros unghiile, având în vedere că este un material tehnic, unghiile sunt și frumoase.
”În primul rând de aici pleacă, nu-ți mai vine, nu-ți mai vine să le rozi. Aceasta este prima mare diferență, că sunt foarte frumoase și îți pare rău să le bagi în gură. Până să le duci la gură, le vezi puțin și le vezi atât de frumoase și nu le mai rod. De acolo pleacă. Multe fete s-a tratat așa.
Și apoi, este foarte inconfortabil să rozi gelul acela și dacă se dezlipește gelul cu tot cu unghie, a doua oară nu mai vrei”, a mai spus Vera Varvara.
Indicații și contraindicații în cazul unghiilor tehnice
Potrivit nail artistului Vera Varvara există o serie de indicații și de contraindicații în ceea ce privește aplicarea și întreținerea unghiilor tehnice, unghii cu gel sau unghii semi-permanente.
Astfel, tehnicianul a ținut să sublinieze importanța prezentării la persoana care a realizat manichiura, la timp, adică 2-3 săptămâni în cazul celor semi-permanente, respectiv de 10 zile în cazul unghiilor cu gel.
”Nu e bine să stai cu ele două luni, aceasta este prima mea cea mai mare rugăminte. Nu este bine să depășești timpul să vii la întreținere. Aceasta este una dintre marile greșeli. Și a doua, este recomandat să lucrezi acasă, la curățenie să folosești mănuși, produsele de curățenie sunt foarte chimice”., a mai spus specialistul în manichiură tehnică.
În ceea ce privește contraindicația legată de realizarea unghiilor cu gel sau cu ojă semi-permanentă, singura ar fi cea legată de posibilele alergii la produsele cu care se fac unghiile tehnice și care fac dermatită de contact la nivelul cuticulelor.
”Nu este indicat să folosească. Mai bine merg la un dermatolog. Sunt foarte multe cliente care au probleme, mici, par mici problemele unghiilor în zona cuticulei, că fac niște bășici și ne întreabă pe noi, tehnicienii, ce să facă.
Nu este de datoria noastră și nu recomand nici colegilor mei să dăm sfaturi în sensul acesta. Cel mai bine mergi la un dermatolog, dăm materialul jos, mergi la dermatolog și îți recomandă acesta. Nu suntem noi medici de unghii, nu suntem dermatologi.
Cred că cel mai bine mergi la un specialist și apoi te întorci la noi, Sunt multe boli care par că sunt mici, că face onicoliză, o ciupercă. că se dezlipește unghia și nu știi de ce. Dar cel mai indicat este să mergi la un dermatolog”, a mai spus Vera Varvara.
Mai mult decât atât, normele actuale cer ca fiecare client să aibă propriul instrumentar, asemenea celor de la cabinetele stomatologice, astfel încât nu există riscul de contaminare în saloanele de manichiură.
”Fiecare clientă are pachețelul ei, ca la stomatologie, totul este steril, la autoclav, avem martor la sterilizare, fiecare clientă își vede kit-ul de instrumente pe care îl folosesc doar pentru ea. Nu există capetele de freză, pusher-ul, forfecuța cu care lucrăm, nu există să nu fie dezinfectate. Fiecare are pliculețul ei, avem martor că este sterilizat, avem caiet de sterilizare.
Nu ne jucăm aici. Într-adevăr se pot lua multe boli”, a mai spus Vera Varvara.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.