Una din cauzele care duc la afecțiuni mintale. Radu Leca: Comportamentul oscilează. Poate fi psihotic, isteric, furios, agresiv

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
droguri - FOTO: Freepik@pvproduction
droguri - FOTO: Freepik@pvproduction

Acesta este unul din motivele pentru care apar afecțiunile mintale. Care este eroarea fundamentală.

În ultimele decenii, un fenomen alarmant a atras atenția specialiștilor în domeniul sănătății publice și sociale: familiile în care nu unul, ci doi sau mai mulți membri sunt toxicomani. Aceste familii, în care drogurile de mare risc sunt o prezență constantă, generează un val de îngrijorări la nivelul întregii structuri familiale și extinse.

Ce comportament au toxicomanii

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate la Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC NEWS care este comportamentul toxicomanilor. În funcție de tipul de droguri consumate, comportamentul membrilor acestor familii oscilează dramatic, de la isterie și furie, la agresivitate și psihoză, până la o neimplicare totală în viața de zi cu zi. 

"Din păcate, de-a lungul timpului la mine au ajuns mai multe familii care au nu doar un membru toxicoman, ci doi sau trei membri toxicomani. Sunt familii întregi care consumă droguri de mare risc și care creează foarte multe griji la nivelul unei structuri denumite familie extinsă. 

În funcție de ceea ce consumă partenerii, comportamentul oscilează de la un comportament isteric, la unul furios, agresiv, psihotic și o neimplicare clară în viața de familie. Toxicomanul cere foarte mult ajutor de la toată lumea și se așteaptă să îl primească, el doar promițând că va face lucruri, lucruri care nu vor fi realizate niciodată. 

Avem de-a face cu un comportament care se schimbă de la câteva minute, la altele, de la o oră la alta, de la o zi la alta, iar în variante extinse de la o săptămână, lună, an la altul. Acest tip de comportament care debutează cu o zonă de isterie, o zonă maniacală conduce membrii familiei de toxicomani la un comportament agresiv",  a explicat Radu Leca, psiholog, în exclusivitate la Ultrapsihologie, de la DC MEDICAL și DC News.

Vezi și: Problema comună care afectează 1 din 4 pacienți. Prof. dr. Zacharowski Kai: Agravează funcția pacientului chirurgical. Au prognostic prost

Copilul, prins în vârtejul drogurilor

Consum de droguri - FOTO: [email protected]

În mijlocul acestui haos se află copiii, născuți în medii toxice care le afectează sever atât dezvoltarea emoțională, cât și cea organică. Copiii concepuți de părinți dependenți de cocaină, heroină, ketamină și alte droguri prezintă adesea probleme psiho-emoționale severe. 

"În toată această schimbare îngrozitoare este prins copilul care născut din doi toxicomani are deja probleme foarte mari atât emoționale cât și organice. Un copil realizat pe cocaină, heroină, ketamină, etc... va prezenta la nivel psiho-emoționale probleme uriașe, nu mari. De-a lungul timpului, cât a existat în pântecele mamei care este dependentă de droguri, fiecare celulă ce a evoluat până la naștere a intrat în contact cu drogurile. 

Vă rog din suflet, să nu vă așteptați, stimați părinți ce se droghează, să creați un copil perfect sănătos. Sub nicio formă, niciodată, în niciun tip de univers, indiferent cine îl patronează. 

Vezi și: Tehnica ce elimină excesul de piele de pe burtă. Prof. dr. Ioan Lascăr: Duce la standarde anatomice normale

Nu există minuni. Există doar griji foarte mari. Putem să punctăm câteva ca lumea să înțeleagă pericolul la care copiii aceștia sunt supuși. Autism, Asperger, depresie, anxietate, retard mental, retard fizic. Toate aceste lucruri vin în interiorul copilului în varianta de 1,2,3 sau mai multe probleme deodată. 

La nivel organic, organele pot fi inversate, mărite, creierul nu se dezvoltă la fel de repede ca la ceilalți copii. Ochișorii pot avea probleme foarte mari. Atunci când rămâneți însărcinate, stimate doamne care iubiți drogurile, vă rog să vă gândiți la pericolele care vor apărea în mod cert în viața copilului pe care îl veți aduce pe lume. Momentul să vă opriți din consum a venit. Copilul are o șansă să fie mai bine. 

Nu va fi sănătos 100% pentru că deja organismul dvs. conține droguri și copilul s-a format în prezența lor",  a mai explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel