Rețeta cu ulei de măsline și oțet pentru a frăgezi carnea
Această tehnică este atât simplă, cât și practică și necesită doar câteva ingrediente pe care le ai deja în bucătărie.
Ai nevoie de:
o bucată de carne roșie
ulei de măsline
oțet alb
folie alimentară
Pentru a pregăti rețeta, urmează acești pași: Taie bucata de carne în felii subțiri (maximum 1 centimetru înălțime).
Unge feliile de carne cu ulei de măsline, apoi cu oțet.
Condimentează carnea cu sare grosieră
Înfășoară feliile de carne în folie alimentară, apoi pune-le în frigider timp de aproximativ o oră.
Gătește carnea după bunul plac.
Alte sfaturi pentru fragezirea cărnii
Fierbe carnea
Gătitul în bulion nu numai că fragezește carnea, dar îi accentuează și aroma.
Acoperă carnea cu sare grosieră
Pentru a obține carne foarte fragedă, este indicat să o stropești cu cu sare grosieră pe ambele părți, cu cel puțin o oră înainte de preparare. Sarea descompune o parte din proteinele și fibrele musculare care alcătuiesc carnea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.