În timpul sezonului rece, majoritatea persoanelor se confruntă cu problema buzelor crăpate, de aceea un plic de ceai verde le vine în ajutor.
Dacă te confrunți și tu cu astfel de probleme, nu ezita să încerci această metodă rapidă și eficientă, pentru care ai nevoie doar de un plic de ceai. Cu ajutorul pliculețului de ceai, nu vei mai avea nevoie de balsamuri pentru buze sau alte produse similare.
De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute
Înmoaie un plic de ceai verde în puțină apă călduță, stoarce surplusul de apă și masează ușor buzele cu acest plic umezit timp de 5 minute. Repetă zilnic acest procedeu, care îți va asigura o hidratare excelentă a buzelor. În plus, ceaiul vindecă buzele uscate și crăpate, care pot deveni foarte dureroase.
Extractul de ceai verde este un puternic antioxidant ce ne protejează împotriva radicalilor liberi ce distrug colagenul din piele. Joacă un rol anti-inflamator, antimicrobian, dar protejează și împotriva razelor UV, în special, aplicat pe pielea expusă la soare.
Ceaiul verde reduce roșeață și iritația pielii cauzată de razele ultraviolete, scăzând totodată numărul celulelor arse de soare. Poți folosi, dimineața, înaintea aplicării cremei cu protecție solară, cremă care conține ceai verde.
Crema de față, esențială pentru îngrijirea tenului. Ce se întâmplă dacă aplici prea multă
Ceaiul este un antiinflamator: inflamația exagerată accelerează procesul de îmbătrânire, fiind și în spatele multor probleme ale pielii (precum rozaceea sau acneea). Antioxidanții din ceaiul verde au și un efect puternic antiinflamator, făcând produsele cu acest ingredient o alegere perfectă pentru persoanele cu ten sensibil sau cu tendința acneică.
În plus este și antimicrobian, un lucru esențial în lupta cu acneea sau dermatita. Ceaiul verde este un ingredient minunat cu acțiune anti-aging, dar care joacă rol și împotriva acneei sau a altor afecțiuni ale pielii. Este unul dintre cele mai cercetate ingrediente naturale și unul dintre cei mai studiați antioxidanți.
Săpunul cu semințe de mac, făcut în casă, un scub excelent pentru ten
Datorită puternicului efect antioxidant, ceaiul verde lupta cu îmbătrânirea prematură a tenului. După demachiere, aplică comprese reci cu ceai verde, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Astfel, pungile de sub ochi se retrag, zona devine netedă şi hidratată, iar privirea va fi mai luminoasă.
Pentru un lifting facial natural,care echilibrează nivelul de hidratare a pielii şi revigorează ţesuturile,prepară 300 ml de ceai verde,toarnă-l într-o formă pentru cuburi de gheaţă şi ţine-l la congelator. Foloseşte-le apoi în fiecare dimineaţă pentru un masaj delicat al tenului. Efectul va fi uimitor: circulaţia sanguină va fi stimulată, iar pielea mai catifelată.
Îți sugerăm și: Pungile de sub ochi, cauze. Trucuri pentru a scăpa de aspectul inestetic și obosit al feței
Pungile de sub ochi sunt mici umflături la baza ochilor. Află care sunt trucurile pe care să le încerci acasă pentru a scăpa de acest aspect inestetic.
Pungile de sub ochi sunt frecvente pe măsură ce îmbătrâneşti şi ţesuturile din jurul ochilor slăbesc, inclusiv o parte din muşchii care îţi susţin pleoapele. Grăsimea care ajută la susținerea ochilor se poate deplasa apoi în pleoapele inferioare, făcându-le să apară umflate. Lichidul se poate acumula, de asemenea, sub ochi.
Pungile de sub ochi sunt de obicei o preocupare cosmetică și rareori un semn al unei afecțiuni grave. Remediile la domiciliu, cum ar fi compresele reci, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului lor. Pentru umflarea persistentă sau deranjantă sub ochi, chirurgia pleoapelor poate fi o opțiune.
Pungile de sub ochi, simptome
Simptomele pungilor de sub ochi pot include:
- Umflare ușoară,
- Piele încrețită,
- Cearcăne.
Pungile de sub ochi, când să vezi un medic
S-ar putea să nu vă placă modul în care arată, dar pungile de sub ochi sunt de obicei inofensive și nu necesită îngrijire medicală. Consultați-vă furnizorul de servicii medicale dacă afecțiunea cauzează probleme de vedere, iritații sau dureri de cap sau este însoțită de erupții cutanate.
Ploaia, efect asupra stării de spirit. Cum te influențează vremea mohorâtă
Furnizorul dumneavoastră de îngrijire a sănătății va dori să excludă alte cauze posibile care pot contribui la umflare, cum ar fi boala tiroidiană, infecția, boala țesutului conjunctiv sau o alergie. Este posibil să fiți trimis la un furnizor de servicii medicale care este specializat în ochi (oftalmolog), chirurgie plastică sau chirurgie plastică a ochilor (chirurg oculoplazic).
Pungile de sub ochi, cauze
Pungile de sub ochi sunt cauzate atunci când structurile tisulare și mușchii care susțin pleoapele slăbesc. Pielea poate începe să se rideze, iar grăsimea care se află de obicei în jurul ochiului se poate deplasa în zona de sub ochi. De asemenea, spațiul de sub ochi poate aduna lichid, făcând zona să pară umflată sau umflată. Mai mulți factori provoacă sau agravează acest efect, inclusiv:
- Îmbătrânire,
- Retenție de lichide, în special la trezire sau după o masă sărată,
- Lipsa somnului,
- Alergii,
- Fumat. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.