Un motiv în plus să vedem partea plină a paharului. Beneficiile gândirii pozitive

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bucurie
Bucurie

Profesorul și medicul neurolog Alexandru Vlad Ciurea recomandă mereu să gândim pozitiv deoarece ajută enorm creierul.

”Gândirea pozitivă este cel mai mare ajutor al creierului și al vieții noastre, în general. Ne putem educa zi de zi pentru a vedea partea plină a paharului. Se poate. Și recomand să o facem cu toții”, așa începe o postare recentă a profesorului și medicului Alexandru Vlad Ciurea pe Facebook.

Acesta precizează că e o recomandare pe care și el o aplică:

”Eu zi de zi apreciez o serie de lucruri. Mă întorc în timp și rememorez cum lucram pe vremuri și compar cu ce am la dispoziție azi. Este SF! Este o diferență de cer la pământ. Și sunt recunoscător pentru asta!

Capacitatea de diagnosticare a crescut foarte mult. În momentul de față, la orice supărare, afectare cerebrală sau a măduvei spinării, se face imediat un CT scan, ca un screening de orientare, după care se trece rapid la RMN, cu toate facilitățile RMN. Adică o investigare complexă. Se vede zona respectivă. Suntem dependenți de aparatură. Putem pune un diagnostic în condiții acceptabile ca termen, important este să nu fie tardiv. Pe vremuri, ne veneau tumorile depășite, mari, cu pacientul în stare gravă.

Nu puteai să faci aproape nimic. Azi pui corect și din timp, ai condițiile să faci o strategie operatorie și să îi explici bolnavului și familiei ceea ce se întâmplă. Dar este important să apreciezi toate acestea, să te bucuri de evoluție și de efectele ei în viața de zi cu zi. Pentru că orice pas înainte, în orice domeniu, e un pas pentru noi toți. Sănătate!”.

Emoții și gânduri

Președintele Asociației Române de Hipnoză, Eugen Popa susține că trebuie să fim foarte atenți la gândurile pe care le avem. În opinia acestuia, temerile tind, adesea, să devină realitate, mai ales când suntem foarte emoționați în ce le privește. Un motiv în plus, zice el, pentru care vorbirea negativă cu sinele poate produce astfel de efecte dăunătoare.

"Doar gândurile care sunt transmise cu emoții puternice, autentice pătrund în subconștient. Și doar gândurile care sunt susținute de o emoție puternică rămân acolo. Primul tău pas în valorificarea puterii subconștientului este să ne străduim să eliminăm gândurile încărcate cu emoții negative. De asemenea, e timpul să începem să fim mai atenți la modul în care vorbim cu noi înșine și emoțiile care ne însoțesc gândurile", apreciază hipnoterapeutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel