Criminal la 9 ani. Un băiat conceput în urma unui viol, comportament de o violență extremă

Steluța Indrei |
Data publicării:

Un băiat de 9 ani a fost adus de mama sa la departamentul de urgență ca urmare a unor acțiuni de suicid și o tentativă de crimă, acte de o violență extremă pe care le-a manifestat la școală, în mijlocul colegilor de clasă, informează Medscape. 

Băiatul a încercat să se ardă cu un radiator, să își înfigă un creion în mână, a atacat un profesor, a aruncat un scaun într-un copil fără niciun motiv. 

Băiatul a fost conceput în timpul unui viol pe care tatăl său l-a comis asupra mamei. S-a născut cu cordonul ombilical în jurul gâtului, având suferințe grave la naștere și un scor Apgar de 6. În plus, a fost diagnosticat cu despicătură de văl palatin, exces de bilirubină serică, infecție difterică. 

Violență în familie

Ambii părinți au un istoric de dependență de droguri. Mama sa a fost abandonată și a crescut în diferite case, suferind tulburări mintale încă din copilărie și urmând mai multe tratament antipsihotice. Tatăl său, o persoană violentă și abuzivă, nu s-a implicat niciodată în familie. 

Băiatul a avut numeroase manifestări violente pe parcursul copilăriei: la 5 ani a încercat să dea foc unui copac, la 7 ani a încercat să sufoce o pisică și a aprins un foc în dormitrul său. Proprietarul unui magazin din apropierea casei a observat că băiatul sustrăgea frecvent lucruri fără să le plătească. Bătăile cu alți copii din familie sau din cartier erau la ordinea zilei.  

După episodul violent de la școală, băiatul a fost internat la un serviciu psihiatric pentru copii. 

Examinările nu au arătat nimic neobișnuit

La examinarea fizică, băiatul a înregistrat parametri normali, în afara statusului subponderal și a stării de neliniște, ca și cum ar fi răspuns permanent la stimuli care nu erau prezenți. 

Activitatea cardiacă, pulsul, digestia, activitatea cerebrală, reflexele erau normale. Nu a fost observată nici o limfadenopatie. Pielea lui era intactă, fără leziuni. Constatările electroencefalografice au fost normale. Intelectul său era mediu pentru vârsta lui.

Audiogramele au dezvăluit o pierdere ușoară a auzului la urechea stângă, la dreapta fiind auz normal.

Din punct de vedere al emoțiilor, băiatul manifesta o stare de calm, în ciuda comportamentului său serios distructiv. Uneori gândurile îi păreau deconectate. El și-a exprimat gândurile și planurile de a se răni pe sine și pe cei din jur. Memoria lui despre amintiri imediate, recente și îndepărtate era bună.

Halucinații înfricoșătoare

În timpul examinării, el a raportat că, doar la urechea dreaptă, a auzit „diavoli” în afara capului, atât în timpul zilei, cât și noaptea; i-au ordonat să se sinucidă sărind de pe acoperișul unei clădiri. El a spus că l-a văzut pe Jason Voorhees, un personaj înfricoșător dintr-un film de groază, precum și gandaci care s-au transformat în draci roșii. El a avut o viziune a iadului: un infern înconjurat de gândaci. Aceste halucinații și iluzii au început pentru prima dată în ultimele zile înaintea internării în spital.

Medicii l-au diagnosticat cu o psihoză reactivă.

Diagnostic corect și tratament potrivit

După câteva zile de spitalizare și tratament cu 5 mg melindonă, un medicament blocant al receptorilor dopaminergici, halucinațiile auditive și vizuale și gândurile de sinucidere și de ucidere a altora au scăzut. Acest lucru confirmă diagnosticarea unei psihoze reactive scurte pentru acest copil. Dacă aceste simptome și semne persistau mai mult, atunci diagnosticul de schizofrenie ar fi fost mai probabil.

Simptomele acestui pacient reprezintă o manifestare a tulburărilor nervoase și mentale cauzate de traumele din perioada prenatală, perinatală și postnatală. Copilul a fost conceput printr-un viol. În timpul sarcinii, mama sa a folosit o gamă de medicamente cu risc pentru sănătatea fătului.

Sistemul său nervos a suferit multiple traumatisme fizice în perioada prenatală, la naștere și în copilărie, care au dus la apariția halucinațiilor auditive unilaterale și a altor simptome de psihoză.

Din fericire, medicii l-au diagnosticat și tratat corect, iar starea lui s-a ameliorat.

Spitalizarea, absolut necesară

Medicii spun că intențiile sau gesturile de suicid și de crimă ale copiilor, adolescenților și adulților trebuie luate în serios, iar persoanele din anturajul acestora trebuie să facă tot posibilul pentru a-i aduce într-un serviciu de psihiatrie. 

Se observă o creștere dramatică a comportamentului auto-distructiv la adolescenți și tineri adulți. Din păcate, mulți copii au tentative de sinucidere, iar unii chiar duc actul până la capăt. Toate amenințările de sinucidere sau amenințările față de alții trebuie luate în serios. Spitalizarea psihiatrică involuntară este indicată pentru amenințările suicidare acute la copii și adolescenți, concluzionează articolul din Medscape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel