Un anumit tip de lapte, efecte devastatoare în organism. Cum trebuie consumat

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Laptele de vacă nepasteurizat sau crud poate conține gene rezistente la antimicrobiene, dacă este ținut la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California.

Studiul a descoperit, de asemenea, că bacteriile care au gene rezistente la antimicrobiene, le pot transfera către alte bacterii, răspândind astfel rezistenț a cand sunt consumate. Studiul a fost publicat în revista Microbiome.

Cercetătorii recomandă ca laptele crud, nepasteurizat, să fie păstrat la frigider, pentru a reduce riscul de a dezvolta bacterii cu gene rezistente la antibiotice.

 

Nu are  probiotice

Se estimează că 3 %din populația americană consumă lapte nepasteurizat sau crud, care nu a fost încălzit pentru a ucide agenții patogeni și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Laptele crud este adesea oferit consumatorilor ca fiind bogat în probiotice sau bacterii sănătoase, în comparație cu laptele pasteurizat. Cercetătorii UC Davis contrazic acest lucru.

"Nu am găsit cantități mari de bacterii benefice în eșantioanele de lapte brut, iar dacă lăsați laptele crud la temperatura camerei, creează  gene mai rezistente la antimicrobiene decât laptele pasteurizat”, se arată în studiu. 

Bacteriile cu gene rezistente la antimicrobiene, dacă sunt transmise unui agent patogen, au potențialul de a deveni „super-bacterii”, astfel încât, produsele farmaceutice pentru tratarea infecției sau a bolii nu mai funcționează. În fiecare an, aproape 3 milioane de oameni dezvoltă o infecție rezistentă la antibiotice și mai mult de 35.000 de oameni mor, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor.

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel