Tenul acneic trece printr-un amplu proces de refacere, astfel că după vindecarea ce se face prin intermediul colagenezei, dar și a peelingurilor, însă lucrurile nu se încheie aici, fiind nevoie în continuare de o atenție deosebită asupra aspectului acestuia.
”E important să nu renunțăm la retinoizi! Ei vor fi esențiali și în perioada în care avem coșuri, dar și în perioada în care am rămas fără ele și dorim să refacem epiderma. Retinoizii trebuie folosiți și e foarte bine să îi folosim tare mult timp pentru că ei or să ne ajute și pe refacerea epidermei, și pe porii dilatați, și pe punctele negre, și pe riduri, dacă ajungem acolo.
Important este să folosim creme de protecție solară, un punct sensibil, pentru că nu toată lumea le folosește, dar cicatricile pot să se hiperpigmenteze foarte tare și atunci este esențial să folosim protecție solară.
De asemenea, scrub-uri și peeling-uri. Scrub-urile care sunt mecanice, fac exfoliere mecanică. Eu am rezultate foarte bune cu peeling-ul pentru acasă. Sunt două variante: cea pentru tenuri delicate și cea pentru tenuri mixte și grase.
Formula lor este una care înglobează diferite tipuri de acizi. Cele delicate funcționează chiar și pentru mămici, mămici care alăptează și viitoare mămici, sau formula pentru tenuri mixte și grase, este mai intensă și stimulează colageneza și refacerea celulară și, mai mult decât atât, îmi păstrează și echilibrul florei de la nivelul epidermei”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.
Uleiuri cu ajută în refacerea pielii
Mai mult, Ioana Marinescu a prezentat două uleiuri cu rezultate incredibile în refacerea și cicatrizarea pielii.
”Sunt două blenduri de uleiuri: First aid oil, e cel mai cunoscut și folosit ulei de Plush, și Nectarius. De ce? First aid oli este un ulei care are în compoziție, pe lângă diferite tipuri de uleiuri și vitamina E, are în compoziție ulei de pracaxi, pe care l-am descoperit acum câțiva ani. Este folosit în America Latină în spitale, în terapia arsurilor de gradul III, IV.
Este extrem de vindecător, datorită compoziției de acizi esențiali pe care îi conține și datorită echilibrului între acidul oleic și linoleic pe care îl are. Îl recomand pentru cicatrizare, pentru depigmentarea post-traumatică, adică pentru pigmentarea pielii atunci când ne forțăm să scoatem tot felul de coșulețe și puncte negre, dar și în cazul unei arsuri.
Nectarius este un blend între ulei de tamanu, care se știe că este vindecătorul naturii, un panaceu universal, un antibiotic natural și funcționează bine pe tot felul de infecții, acnee, coșuri, refacerea epidermei post-acneice, și uleiul de cânepă, care este o revoluție în ceea ce înseamnă extractele uleioase. În momentul în care este foarte echilibrată compoziția lui, uleiul de cânepă poate fi folosit în cosmetică, dar și în afecțiuni medicale destul e grave, cum ar fi psorizas, unde are niște rezultate incredibile.
Dar rămânând în zona cosmetică, combinația dintre tamanu, cânepă și vitamina E, care este un super anti-oxidant, are niște rezultate extrem de potente în ceea ce înseamnă refacerea și reechilibrarea epidermei după ce a avut anumite suferințe”, a mai spus Ioana Marinescu.
Colageneza, soluția care te SCAPĂ de urmele lăsate de coșuri. Marinescu: Înseamnă VINDECARE. Este foarte important
Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri, în special la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor, zone cu cele mai multe glande sebacee. Acneea se produce atunci când foliculii piloși se umplu de uleiuri și celule cutanate moarte.
”Problema care rămâne după ce am scăpat de coșuri este într-adevăr felul în care arată tegumentul. Sunt puține persoane norocoase care după ce au scăpat de coșuri să aibă pielea netedă și frumoasă și curată, și sunt majoritatea persoanelor care după ce s-au confruntat cu una dintre cele mai frecvente și neplăcute situații ale tenului, și anume coșurile sau imperfecțiunile acneice, și care rămân cu sechele, care se traduc prin cicatrici sau prin semne, diferite urme pe care le lasă zonele care au fost inflamate și care au avut respectivele coșulețe, de diferite mărimi și de diferite intensități”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.
"Vindecarea înseamnă colageneză"
”Este foarte important după ce avem norocul să scăpăm de coșuri să facem ceva pentru felul în care arată tegumentul la final, pentru că este foarte important ca după ce am trecut de frustrările și nemulțumirile și stările extrem de neplăcute care au fost generate de imperfecțiunile pe care le-am avut pe piele să ne dorim să arate tenul minunat și atunci este un pas evident și un pas care decurge automat din această situație este aceea de a încerca să reparăm ce-a mai rămas pe piele și anume fisurile sau semnele rămase pe tenul nostru. Citește mai departe AICI.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.