Uleiul esențial de cedru: ce beneficii DOVEDITE pentru sănătate aduce și cum se folosește

Dana Lascu |
Data publicării:
Ce beneficii pentru sănătate aduce uleiul esențial de cedru. Foto: Pexels
Ce beneficii pentru sănătate aduce uleiul esențial de cedru. Foto: Pexels

Există tot felul de uleiuri esențiale care au beneficii dovedite pentru sănătate, printre ele numărându-se și uleiul esențial de cedru. Iată la ce e bun: 

Uleiul esențial de lemn de cedru este creat din elemente ale arborelui în cauză: ace, frunze, scoarță și fructele pe care le produce. 

La fel ca majoritatea uleiurilor esențiale, cel de cedru este extras din elementele arborelui de cedru în mai multe moduri, care includ distilarea cu abur, presarea la rece și distilarea cu dioxid.

Uleiul de lemnul de cedru din Himalaya și lemnul de cedru Atlas sunt primele uleiuri esențiale care au fost vreodată distilate pentru diferite lucruri precum medicină tradițională, cosmetice și tămâie. De altfel, el este menționat în Biblie și se spune că simbolizează protecția, înțelepciunea și abundența, dar era folosit și în procesul de mumificare din Egiptul Antic, alături de alte uleiuri esențiale, cum ar fi cel de cimbru și de mentă, iar amerindienii credeau că sporește comunicarea spirituală, reduce furia și promovează sentimente pozitive.

Cum poate fi folosit: 

1) Inspirat

Fie îl inspirați direct din sticlă, fie presărați câteva picături pe un prosop sau o batistă și le puneți sub pernă.

2) În creme și loțiuni

Direct pe piele pentru a ajuta la coșuri, puncte negre sau puncte albe (niciun ulei esențial nu se aplică direct pe piele, ci se diluează întâi!)

3) Masaj

Se amestecă cu un ulei purtător și se masează în pielea capului sau a corpului pentru relaxare. 

4) Parfumează pielea și hainele

Pe piele sau pe haine (asigurați-vă că îl diluați mai întâi) pentru a ajuta la respingerea puricilor, căpușelor și a molilor. 

5) Difuzare

Puneți câteva picături într-un difuzor de cameră, astfel încât să puteți inhala aroma plăcută și relaxantă.

6) Pentru baie

Faceți o baie caldă, adăugând 4 - 5 picături de ulei esențial de cedru în apa caldă. Apoi relaxați-vă în apa parfumată timp de cel puțin 15-20 de minute pentru a permite aromei să funcționeze.

Efecte pentru sănătate

Uleiul esențial de cedru are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antifungice și insecticide. Ca urmare, există o mulțime de avantaje în utilizarea acestuia, inclusiv următoarele cinci:

1) Ajută la pierderea părului - potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Dermatologie în 1998, uleiul esențial de cedru este un tratament sigur și eficient pentru alopecia areata. (link direct studiu)

2) Tratați pielea descuamată - atunci când este amestecat cu un ulei purtător (de exemplu, nucă de cocos, jojoba, boabe de caise, migdale dulci, măsline, argan, măceșe, semințe negre, avocado sau ulei de floarea-soarelui) uleiul de cedru poate ajuta la tratarea mătreții și a uscăciunii pielii. (link direct sursa informației)

3) Promovează somnul - se știe că uleiul esențial de cedru are calități sedative care pot ajuta la inducerea somnului. Difuzați-l sau inspirați-l sau bucurați-vă de o baie de ulei de cedru chiar înainte de culcare.16 (Încercați acest lucru - 5 picături de ulei de cedru, 4 picături de ulei de lavandă și 1 picătură de ulei de vetiver) . (link direct studiu)

4) Reduceți inflamația - datorită proprietăților sale antiinflamatorii, s-a demonstrat că uleiul de lemn de cedru reduce inflamația articulațiilor și a mușchilor. (link direct studiu).

5) Un studiu de caz (link direct studiu) a indicat că adăugarea uleiului de lemn de cedru la tratamentele tradiționale pentru acnee a fost utilă pentru atenuarea și reducerea erupțiilor încăpățânate.

Cum se folosește: 

Se diluează sau se folosește un ulei purtător. Se amestecă bine cu aceste uleiuri de bergamotă, scorțișoară, chiparos, ienupăr, tămâie, lămâie, iasomie, tei, trandafir, lavandă și rozmarin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel