În doar câțiva ani, cânepa a ajuns de la un ingredient rar și interzis la unul dintre cele mai promițătoare surse de materii prime cosmetice. Experții spun în unanimitate despre uleiul de cânepă: acesta este ingredientul anului.
În cosmetologie se folosește ulei din semințe de cânepă. Pe ambalajele produsele producătorii scriu deseori: ulei de cânepă, extract de cânepă, ulei din semințe de cânepă.
Șamponul pentru creșterea părului: între adevăr și mituri
Azi vom vorbi despre ulei de semințe de cânepă, presat la rece. Acest ulei are cele mai multe proprietățile utile. În nomenclatorul internațional al ingredientelor cosmetice, se numește Ulei de semințe de Cannabis Sativa.
Cânepa Cannabis Sativa este cultivată pe câmpurile agricole sub stricta supraveghere a agronomilor. Există multe câmpuri de cânepă în Canada, Republica Cehă și China.
În anii 1960, cânepa industrială a fost interzisă împreună cu cea medicală și sălbatică: toate tipurile de această plantă au fost echivalate cu "marijuana". Abia la începutul anilor 2000, industria a început să-și revină și aproape fiecare cultivator de cânepă poate spune o poveste aventuroasă despre cum și-a apărat recolta de acuzațiile false.
Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față
Astăzi, cultivatorii de cânepă au asociații și participă la diferite expoziții. Producătorii de cosmetice au acum furnizori stabili de ulei de cânepă.
Uleiul de cânepă este utilizat în mod activ în cosmeticele pentru păr și în produsele pentru creșterea genelor și sprâncenelor. Principalul său avantaj este conținutul foarte mare de acizi grași nesaturați omega-3, omega-6 și omega-9.
Conține și vitaminele A, D, E, fitosteroli, flavonoide, săruri minerale. Lista de proprietăți este impresionantă:
- stimulează regenerarea celulară și încetinește procesul de îmbătrânire,
- restabilește bariera lipidică, asigură o hidratare intensă.
- reduce pierderea de umiditate transepidermală,
- calmează, ajută la scăderea inflamației,
- normalizează secreția de sebum.
Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Află cum le poți folosi
Uleiul de cânepă este adesea folosit ca bază pentru produsele pentru pielea cu probleme (în special pentru adolescenți), deoarece asigură prevenirea erupțiilor: este non-comedogen, nu permite acumularea de sebum și are un efect antibacterian.
În prezent, se dezvoltă un remediu pentru prevenirea și corectarea vergeturilor și, conform chimiștilor, va fi o bombă.
În ceea ce privește proprietățile sale de restaurare, uleiul de cânepă este comparabil cu uleiurile mai rare și mai scumpe de măceș și coacăz negru. Atunci când alegeți un produs cosmetic, acordați atenție faptului că uleiul este unul dintre primele în lista de ingrediente. Asta înseamnă că există mult ulei în respectivul produs cosmetic. Dacă uleiul este menționat la sfârșitul listei, atunci, cel mai probabil, a fost adăugat doar pentru că e la modă.
Ce efect are uleiul de cânepă, folosit în alimente?
Uleiul de cânepă este comestibil și sănătos. În ceea ce privește conținutul de acizi grași, este superior uleiului de măsline. Spre exemplu, uleiul de cânepă are de 25 de ori mai mult omega-3. Acest ulei îmbunătățește metabolismul, combate inflamația și are un efect bun asupra funcționării sistemului cardiovascular și a tractului gastrointestinal. Ca parte a unui efect complex asupra organismului, ajută la menținerea barierei normale lipidice a pielii și întărește părul. Dar atunci când este aplicat extern, efectul va fi instantaneu.
Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Urmează aceste cinci sfaturi
Tratamentele cu cânepă în SPA sunt, de regulă, peelinguri și împachetări corporale cu făină de cânepă, precum și cu masaje cu ulei de cânepă sau cu o cremă pe bază de această plantă.
Scopul acestor produse este să hidrateze și să întărească pielea. După o vacanță de vară petrecută sub soare, o astfel de îngrijire ajută la refacerea rapidă a pielii, afectată de radiațiile ultraviolete.
Prosoapele și hainele din cânepă, mai fine ca mătasea
Fibrele de cânepă nu este iritante, nu se electrizează și pot avea un ușor efect antibacterian. În plus, sunt foarte durabil. Nu degeaba pe vremea lui Napoleon, uniformele militare erau cusute din bumbac.
În același timp, hainele moderne de cânepă sunt complet diferite de vechile uniformele grosiere. Noile tehnologii procesează bine fibrele, astfel încât țesătura din cânepă seamănă cu mătasea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.