Uleiul care hidratează tenul. Calmează efectele psoriazisului și estompează petele

Monika Baciu |
Data publicării:
uleiul care hidrateaza tenul - FOTO: Freepik
uleiul care hidrateaza tenul - FOTO: Freepik

Uleiul care hidratează tenul poate calma efectele psoriazisului și estompează petele.

Uleiul care hidratează tenul. Este vorba despre uleiul de caise. Acesta ține la distanță inflamațiile, îmbătrânirea și alte probleme ale pielii. Dintre lunga listă de uleiuri naturale folosite în scopuri medicinale și cosmetice, uleiul de caise este unul dintre cele mai puțin populare.

Puteți folosi uleiul de caise pentru problemele pielii, deoarece este plin de vitamine și antioxidanți benefici. Acesta poate lupta împotriva radicalilor liberi pentru a vă menține pielea protejată și sănătoasă. Îl puteți încorpora în rutina zilnică de îngrijire a pielii pentru o piele mai radiantă și mai hidratată, potrivit Style Craze.

Uleiul de caise, plin de vitamine

Uleiul de caise este un excelent hidratant și ulei purtător. Are un nivel ridicat de vitamina E, vitamina A, vitamina C, fibre și acizi grași esențiali. Vitaminele au proprietăți nutritive și hidratante care mențin pielea sănătoasă, în timp ce acizii grași nesaturați reduc inflamațiile.

Uleiul prezintă, de asemenea, proprietăți anti-îmbătrânire, antiinflamatorii și antimicrobiene. Iată câteva motive pentru care ar trebui să incluzi uleiul de caise în rutina ta de îngrijire a pielii:

1. Poate să lumineze pielea

Uleiul de caise este o sursă bună de vitaminele C și E, iar acești antioxidanți ajută la stimularea turnoveri celulelor pielii, favorizând un ten mai luminos și un tonus uniform. Ei stimulează producția de colagen și previn deteriorarea radicalilor liberi. Antioxidanții previn bronzarea indusă de poluare și problemele de pigmentare.

2. Poate hidrata pielea

Uleiul de caise este folosit în produsele cosmetice datorită proprietăților sale emoliente. Acesta pătrunde în profunzime în piele pentru a preveni pierderea de umiditate și pentru a o menține hidratată. Deoarece este o sursă bună de vitamina A și de alți acizi grași, uleiul poate întări bariera pielii, îi poate îmbunătăți textura și poate reface pielea deteriorată.

3. Poate preveni acneea și inflamația

Uleiul de caise are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Este eficient împotriva S. aureus și Candida albicans și a altor afecțiuni fungice ale pielii.

Aplicarea uleiului de caise calmează și vindecă pielea și poate reduce, de asemenea, inflamația pentru a atenua simptomele unor afecțiuni precum eczemai și psoriazisul

4. Poate reduce semnele de îmbătrânire

Uleiul de caise poate încetini semnele de îmbătrânire și stimulează circulația la nivelul pielii. Este o sursă de vitamina A care poate ajuta la minimizarea apariției ridurilor și a liniilor fine, la reconstrucția colagenului și la întărirea pielii.

De asemenea, poate îmbunătăți semnele de fotoîmbătrânire. Proprietățile antioxidante ale uleiului protejează, de asemenea, pielea împotriva deteriorării ulterioare a razelor UV.

Uleiul de caise, cum se folosește

1. Ca o cremă hidratantă

- Spală-te pe față.

- Masează pielea umedă cu 2-3 picături de ulei de caise, prin mișcări circulare.

- Lăsă-l peste noapte.

- Repetă o dată în fiecare zi.

2. Ca o mască facială

- Amestecă 2 linguri de ulei de caise, 1 linguriță de pudră de matcha și 1 lingură de miere.

- Aplică acest amestec pe pielea umedă.

- Lăsă-l să acționeze timp de 10 minute și spălă-l cu apă caldă.

- Folosește-l de 2-3 ori pe săptămână.

3. Ca un ulei de curățare

 - Amestecă câteva picături de uleiuri esențiale și 20 mL de ulei de caise.

- Masează-ți pielea cu amestecul de uleiuri.

- Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătește-l.

- Folosește-l de trei ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel