"Este mai periculos decât zahărul", ne-a dezvăluit medicul nutriționist Wasim Nazer.
Ei bine, zahărul, o componentă omniprezentă în dieta noastră modernă, este adesea privit ca un potențial pericol pentru sănătate. Consumul excesiv de zahăr a fost asociat cu o serie de afecțiuni de sănătate, iar unii experți considerau că acest ingredient dulce ar putea fi chiar cel mai periculos aliment al secolului nostru.
Se pare că studiile s-au actualizat și chiar dacă zahărul reprezintă în continuare o amenințare, acest ingredient dulce este mult mai vizibil în alimentația noastră.
Potrivit unor noi studii, se pare că există un alt ingredient, ascuns foarte bine în alimente și de pe etichetele produselor alimentare. Acest aliment "otravă" se pare că este cea mai mare sursă de cancer și se ascunde inclusiv în brânză.
Medicul nutriționist ne-a explicat la ce ar trebui să fim atenți și care este alimentul la care trebuie să renunțăm definitiv cât mai repede.
Foto: Freepik @chandlervid85
"Margarina și uleiul de palmier sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere.
Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier pe care îl găsești același pe toate produsele. 70% dintre produse conțin ulei de palmier.
Dacă le citești vezi că au un conținut de ulei de palmier, pe care-l consumăm noi zilnic și este primul lucru, cred că e prima sursă de cancer.
Dacă mâncăm brânză, branza conține ulei de palmier.
Brânză feta, să zicem 50% dacă ar conține lapte, dar mai mult conține ulei de palmier.
Tot ce vezi că e fluid, 100% are ulei de palmier.
Fast-food-ul are ulei de palme, ulei mai ieftin, rezistă mai mult.
Uleiul de palmier este, din punctul meu de vedere, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul", a declarat medicul nutriționist Wasim Nazer.
Chiar dacă de-a lungul anilor au existat studii care afirmau că uleiul de palmier este mai bun decât uleiul de floarea soarelui, pentru că nu se arde așa repede, medicul nutriționist subliniază că: "într-adevăr, uleiul de palmier arde la temperaturi mult mai mari, dar asta nu înseamnă că e mai sănătos. Este eficient pentru un restaurant, că ei nu trebuie să schimbe uleiul foarte mult.
În loc să-l țin o săptămână, îl țin două luni de zile și n-am nicio problemă. Dar eu ca și consumator nu pot să-l consum, pentru că face mult mai mult rău decât uleiul de masline, face mult mai rău decât uleiul de floarea soarelui și tocmai de asta avem foarte mari probleme cu studiile".
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.