Aceste plante pot fi ușor cultivate și de persoanele care locuiesc în apartamente sau case fără grădină. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca semințele de roșii să germineze, iar plantele să devină complet fragile, chiar slabe.
În acest articol, îți vom împărtăși câteva rețete pentru a vă hrăni plantele de roșii, astfel încât acestea să crească puternice și productive.
Rădăcina de păpădie, conținut ridicat de nutrienți. Ce beneficii are
Roșia este un fruct care necesită o atenție specială. Udarea este unul dintre factorii principali de luat în considerare pentru a obține roșii gustoase și suculente. Dar cum și cu ce să uzi plantele de roșii? Descoperă două rețete cu rezultate extraordinare.
Originară din America de Sud, roșia este o specie de plantă care poate fi cultivată în interior. Acest fruct, o sursă excelentă de nutrienți și vitamine, este folosit pentru prepararea mai multor feluri de mâncare.
Semănatul roșiilor nu necesită o experiență vastă în grădinărit, trebuie doar să se facă la momentul potrivit, urmând anumite principii.
Cum să obții semințe de roșii?
Ai două opțiuni: fie aduni semințele de roșii pe care le-ai folosiți la gătit, fie cumperi semințele de la magazin.
Dacă aduni semințele de roșii acasă, alege legume de calitate. Evită-le pe cele care prezintă semne de boală sau deteriorare. Taie roșia în jumătate și îndepărtează semințele cu o lingură. Apoi pune-le într-un vas cu apă și lasă-le să stea aproximativ două zile.
Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi
După două zile, spală semințele, într-o strecurătoare, pentru a scăpa de resturile de pulpă. Apoi întinde semințele pe un prosop de hârtie și lasă-le să se usuce complet. Odată uscate, pune semințele de roșii într-o pungă mică de hârtie, având grijă să notezi soiul pe ambalaj. Apoi depozitează semințele într-un loc răcoros și uscat. Semințele colectate pot fi folosite pentru semănat în anii următori.
Alternativ, puteți cumpăra semințe de roșii de calitate de la furnizori. Alege o varietate potrivită regiunii și climei.
Când este cel mai bun moment pentru a semăna semințele de roșii?
Totul depinde de locul unde locuiești și de condițiile meteoe. În regiunile mai calde, poți semăna roșiile la începutul primăverii. Pe de altă parte, în regiunile în care este mai răcoare, este mai bine să aștepți să treacă înghețurile târzii.
Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă
În primul rând, trebuie să semeni semințele în tăvi pline cu pământ. Pentru a face acest lucru, va trebui să le plantezi ușor, la o adâncime de 1 cm, la fiecare 3 cm. Apoi, când apar primele trei sau patru frunze, poți muta răsadurile în ghivece individuale cu pământ proaspăt.
Cum să uzi plantele pentru a le întări?
Pentru a realiza acest lucru, iată două rețete bazate pe două ingrediente: coaja de banană și zațul de cafea.
Coaja de banane este un activator remarcabil al compostului, iar zațul de cafea este un îngrășământ natural, utilizat în grădinărit, pentru a ajuta plantele să crească, datorită conținutului ridicat de potasiu, azot și fosfor, dar și datorită capacității sale de a respinge insectele ca agent de respingere natural.
Fertilizează roșiile, folosind coaja de banană
Această rețetă, făcută cu coji de banană, va îmbunătăți considerabil recolta. Cojile de banană sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fier, potasiu și magneziu, care sunt necesari pentru creșterea plantelor. Ele pot fi folosite pentru fertilizarea roșiilor.
Plantele tale vor crește de două ori mai repede cu acest îngrășământ natural
Taie o coajă de banană în bucăți mici și pune-le într-un recipient de trei litri. Adaugă în recipient apă curată, rece (100 grame de coajă de banană la un litru de apă).
Lasă recipientul într-un loc întunecos și răcoros, amestecând regulat timp de trei zile. Filtrează apoi preparatul și folosește-l pentru a uda pământul din ghiveciul cu roșii.
Fertilizează roșiile, folosind zaț de cafea
Zațul de cafea este, de asemenea, un îngrășământ excelent pentru plantele de roșii. Bogat în azot, zațul de cafea ajută plantele tinere să absoarbă nutrienții din sol.
Se amestecă în proporții egale zaț de cafea și apă. Pur și simplu, udă plantele de roșii cu amestecul rezultat.
Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată
De asemenea, poți folosi zaț de cafea pentru a îmbogăți compostul sau pentru a stimula creșterea plantelor. Cu toate acestea, este recomandabil să-l utilizezi cu moderație.
Așează plantele de tomate într-un loc însorit, unde vor fi expuse la lumina directă a soarelui, cel puțin opt ore pe zi. Udă plantele de roșii în mod regulat. Roșiile au nevoie de udare regulată, dar moderată, pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. Îndepărtează frunzele și ramurile moarte de la plantele de tomate pentru a promova o creștere sănătoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.