Un procent de 7% din populația pediatrică din întreaga lume prezintă simptomele ADHD, după cum arată ultimele cercetări de la Stanford Institute of Economic Policy Research (SIEPR).
Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție reprezintă o tulburare de dezvoltare asociată cu impulsivitate, hiperactivitate și lipsa de concentrare, ce debutează din copilărie până în adolescență. Deși simptomele dispar până la înaintarea în vârstă, sunt aproximativ 60% șanse ca adulții să prezinte în continuare simptomele bolii.
Categoriile de risc, precum copiii cu greutate mică la naștere, cei care au suferit infecții ale sistemului nervos central sau traumatisme cerebrale arată o incidență ADHD crescută.
Nucile, gustări hrănitoare
Nu vă stresați dacă deschideți cutia de prânz a copilului dumneavoastră după școală și găsiți mâncarea neatinsă. Nu sunteți singurii. Deseori, copiii sub tratament medicamentos pentru ADHD au un apetit scăzut.
Nu este ușor să te asiguri că mănâncă în timpul scolii. Pregătiți doar alimentele lor favorite și comunicați cadrelor didactice să le reamintească să mănânce. Dacă nu o fac, este în regulă vă puteți concentra pe mesele de acasă. În final, copii vor primi nutriția de care are nevoie. Specialiștii recomandă sa oferiți gustări dese micuților în funcție de flexibilitatea cu orele de mese.
Atunci când le scade glicemia, s-ar putea să devină irascibili, să-și piardă concentrarea. În schimb, puteți oferi un smoothie hrănitor de iaurt fiind o gustare excelentă. Proteinele îi vor menține pe drumul cel bun și pot preveni anumite schimbări de dispoziție. Adăugați fructe proaspete și semințe de in, bogate în omega-3, pentru un adaos suplimentar.
Nucile, de asemenea, sunt gustări hrănitoare și pot completa mesele pentru cei care mănâncă puțin.
Mare atenție la băuturile acide, precum sucurile de grapefruit si cel de portocale. Acestea pot scădea eficiența medicamentelor pentru ADHD.
Specialiștii recomandă băuturi ce nu au la bază citrice atunci când este timpul pentru administrarea medicamentelor.
Citește și:
Sindromul Down: simptome, diagnostic și tratament. Testele de diagnostic din perioada sarcinii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.