”Rețineți acest semn! Puteți salva o viață. Fiecare cartier din Iași va avea un astfel de defibrilator. Primul a fost deja montat în Parcul Copou de Serviciul Voluntar de Ambulanță, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi".
Defibrilatoarele vor fi amplasate în:
1. Tătăraşi- langă Spitalul Clinic de Urgență ,,Nicolae Oblu" pe Esplanada Oancea.
2. Nicolina - în Parcul Nicolina.
3. Alexandru cel Bun - în Parcul Voievozilor.
4. Podu Roş - în Parcul Şahiştilor.
5. Păcurari- la sediul Expomobila.
6. Copou - la Casa de Cultura Mihai Ursachi.
7. Piaţa Unirii - la Editura Humanitas.
Noile cutii de protecţie sunt prevăzute cu sisteme de alarmă, iluminare şi încălzire şi conţin defibrilatoare semiautomate LIFEPAK CR PLUS.
Am propus ca în toate școlile din România să fie predate noțiunile de prim-ajutor. Și ca locurile publice aglomerate să fie dotate cu astfel de defibrilatoare. Astfel fiecare pacient poate avea o șansă atunci când e în pericol. Diferența dintre viață și moarte e adesea de câteva minute.
Până când parlamentul va adopta legea Ciuhodaru, în Iași se va desfășura un proiect pilot ( pe tot parcursul anului școlar, 1 oră în fiecare lună) în care elevii din trei licee vor beneficia de noțiunile de prim ajutor (evaluarea situației de urgență, evaluarea victimei, siguranța salvatorului, acordarea primului ajutor în diverse situații de urgență) predate de Serviciul Voluntar de Ambulanță iar peste 1000 de ieșeni au fost deja instruiți gratuit în manevrele de resuscitare.
Rețineți! Pentru a fi cu adevărat eficiente noțiunile de prim ajutor trebuie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulțirii.” a scris Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe în Iași și deputat, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.