Celebra cântăreață ADDA a dezvăluit fanilor că după un an și jumătate de chin și tratamente nereușite a fost în sfârșit diagonisticată: are două boli foarte periculoase, care pot fi chiar fatale și care dau simptome neurologice cumplite. Ele sunt declanșate de mușcături de căpușe și țânțari.
"Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părți ale corpului că să fiu diagnosticată cu Borelioza și Bartonella - transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau dacă te muscă animale care au asta în sânge.
Din păcate, inflamatia și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp.
Exercițiile care te SCAPĂ de DEMENȚĂ, Parkinson sau Alzheimer. Vlad Ciurea: E foarte important!
Așa că urmează o perioada de lupta și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Și trag să-mi duc la final o parte din proiecte și să-mi onorez promisiunile”, a dezvăluit cântăreața ADDA pe pagina ei de Facebook.
Medicul Tudor Ciuhodaru, despre Borelioză și Bartonella: ce le provoacă și cum se manifestă
Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat pe înțelesul tuturor care sunt simptomele și cum se tratează Borelioza și Bartonella.
"Simptomatologia bolii Lyme este polimorfă. Borelioza sau boala Lyme înseamnă același lucru.
Boala Ghearelor de pisică sau limforeticuloză benignă de inoculoare este o boală infecțioasă produsă de Bartonella și se manifestă prin inocularea în urma unor leziuni cutanate determinate prin mușcare sau zgâriere de către pisică sau în urma contactului cu saliva pisicii. Atunci se întâmplă diverse moificări, precum, se inflamează ganglionii, apare o durere care persistă, febră și în general, evoluează la benignă. În concluzie, infecția Borelioza provoacă boala Lyme.
Pentru a ne da seama dacă avem Borelioză și Bartonella este important istoricul pacientului.
La Borelioză este o problemă pentru că cei mai mulți pacienți nu își amintesc acest lucru, adică expunerea într-o zonă unde au existat căpușe, spațiie verzi, umede, mai ales în zonele de agrement, în care nu se dă cu insecticid, mai mult decât atât mușcătura căpușei are și anestezic. Trebuie să fim atenți la căpușele care e ascund și sunt greu de identificat și să notăm data la care am fost mușcați sau data extracției, pentru că recomand să se meargă la doctor să se facă chestia asta.
Simptomele care apar sunt începând de la gripa de vară, la o întreagă simptomatologie care apare în timp. Cele mai multe cazuri de boala Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice administrate câteva săptămâni", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru wowbiz.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.