Ouă, cașcaval, sare și ulei. Doar cu aceste ingrediente de bază poți prepara una dintre cele mai iubite variante de mic dejun: omleta. Deși sunt necesare doar acele ingrediente prezente în toate bucătăriile, uneori prepararea omletei poate fi trunchiată în anumite momente, mai ales când o întorci în tigaie. Mai pe scurt, se rupe, iar bucăți din omletă cad fie în tigaie, fie pe aragaz.
A ști când să întorci omleta în tigaie poate fi pasul important pentru un rezultat perfect.
O primă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta.
Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița.
Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci.
Acum că știi trucurile necesare pentru ca omleta să nu se rupă în tigaie, mai jos îți prezentăm o rețetă de omletă pufoasă, cu puține calorii:
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.