"Dacă luăm în considerare oamenii din diverse culturi care trăiesc cel mai mult, observăm că ei beau o varietate de ceaiuri pe tot parcursul zilei.", spune Deanna Minich, un nutriționist funcțional care studiază pigmenții din plante.
Nutriționistul are un truc simplu prin care poti crește și mai mult beneficiile ceaiului verde, îmbunătățind catechinele și crescând doza de antioxidanți.
Stoarce un pic de lămâie în ceai.
"Majoritatea oamenilor nu știu acest lucru, dar un pic de zeamă de lămâie proaspătă adăugată în ceaiul verde potențează catechinele și le ajută să fie mai ușor absorbite de organismul nostru.", dezvăluie Minich.
Așa cum este descris în Journal of Food Processing and Technology, conținutul ridicat de acid din lămâie poțențează antioxidanții pe care îi conține ceaiul verde, iar organismul îi va absorbi mai rapid.
Cel mai bine ar fi să speli bine lămâia și să adaugi și puțină coajă, pentru ca aceasta conține compuși numiți salvestrol Q40 și limonen, despre care se știe că au proprietăți antioxidante, scrie mindbodygreen.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.