Știm cu toții că bananele tind să se coacă rapid. Chiar dacă poți folosi bananele foarte coapte la prăjituri, ca să faci blatul, spre exemplu, totuși dacă vrei să mănânci o banană când ea e prea moale e enervant. Și parcă nici nu mai are același gust bun.
De ce se coc bananele atât de repede
Bananele, pe măsură ce se coc, eliberează un gaz numit etilenă. Etilena este un hormon vegetal care, atunci când este eliberat, și provoacă de fapt coacerea fructelor. În același mod de coc și avocado, roșiile și cartofii, ele eliberând etilenă până la maturare. Este motivul pentru care trebuie păstrate întotdeauna separat de produsele sensibile la etilenă, cum ar fi ceapa și morcovii, pentru că le pot strica rapid.
Cum păstrezi bananele mai mult timp
Dacă cumpărați banane la începutul săptămânii, spre exemplu, și vreți ca ele să reziste până în weekendul următor, există un truc simplu la care puteți apela pentru a le păstra proaspete mai mult timp.
Cel mai bine și mai simplu este să înfășori fiecare banană în folie alimentară din plastic, imediat după ce le-ați cumpărat ușor coapte. Desfaceți doar banana pe care o consumați, atunci când vreți să o mâncați. Funcționează, dar mai puțin eficient, și dacă înveliți în folie alimentar de plastic tot mănunchiul de banane. Ele continuă să se coacă, dar într-un ritm mai încet.
Bananele pot fi ținute la același nivel de coacere în timp ce se stau în frigider. Un avertisment, însă: Dacă puneți bananele în frigider când sunt verzi, nu se vor coace niciodată. Dacă le scoateți după ce le-ați ținut în frigider, acestea pur și simplu se vor înnegri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.