Apăsați butonul Snooze
Credeți că dacă apăzați butonul de Snooze (amânarea alarmei), cele 15 minute suplimentare de somn vă vor ajuta să vă energizați ziua, nu? Greșit! Veți avea o odihnă mai bună dacă vă ridicați și mergeți la culcare în același timp în fiecare zi. Amețit dimineața? Încercați să utilizați un tracker de somn. Acest dispozitiv portabil vă poate spune când vă aflați într-o stare de somn ușor și vă va trezi când vă este cel mai ușor să vă dați jos din pat.
Stați în întuneric
Este tentant să stați în întunericul liniștit al camerei dvs., cu ferestrele acoperite dimineața. Nu o faceți! Lumina de zi vă ajută să setați ceasul intern (ritmul circadian), arată experții de la MedicineNet. Acest lucru vă va ajută să dormiți mai bine și vă ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a inflamației. Ieșirea în aer liber în lumina soarelui vă ajută organismul să producă vitamina D, să gândiți mai clar și să faceți mai multe exerciții. Vă poate face mai fericit. Deschideți acele jaluzele și salutați noua zi!
Dormiți până târziu
Uneori vă simțiți tare bine dacă dormiți mai mult, mai ales când aveți timp și asta se întâmplă după ce o perioadă ați dormit mai puțin. Dar cel mai bun mod de a vă îmbunătăți somnul pe termen lung este de a menține un program regulat de culcare. Asta înseamnă și să te ridici din pat la aceeași oră în fiecare zi, chiar dacă ai stat până târziu noaptea trecută - și da, asta include și weekend-ul.
Săriți din pat
Când treci din starea de întins la cea în picioare, gravitatea trimite sânge în jos. Acesta care se grăbește în picioare, ceea ce poate scădea brusc tensiunea arterială și vă poate face să vă simțiți un pic cam ciudat sau amețit. Unii chiar leșină. Ridicați-vă încet din pat și opriți-vă la marginea patului pentru a da corpului timp de câteva secunde să se obișnuiască cu ideea, mai ales dacă ați observat o ușoară amețeală în trecut. Este o măsură de precauție ușor de luat care vă poate salva de o cădere gravă.
Săriți peste exerciții
Exercițiile făcute regulat îmbunătățesc somnul, greutatea, sănătatea inimii și starea de spirit, printre multe altele. Este posibil să aderați mai bine la un program de exerciții dacă faceți asta dimineața. Ar putea chiar să vă ajute să controlați ce și cât măncați pe tot parcursul zilei și să vă mențineți greutatea. Planificați-vă înainte sesiunea de exerciții și puneți-vă hainele de antrenament lângă pat cu o seară înainte.
Săriți brusc peste cafeaua de dimineață
Dacă savurați de obicei câteva cești de cafea dimineața, dacă săriți peste ele veți fi amețiți. Este posibil să nu vă concentrați și puteți deveni chiar obosiți, cu o durere de cap severă, greață și simptome asemănătoare gripei. Dacă încercați să reduceți cofeina, faceți-o încet, treptat, pentru a evita aceste efecte negative.
Uitați de dinții
Un film lipicios numit placă dentară se formează pe dinți în fiecare noapte. Dacă nu o spălați dimineața, se poate depune strat peste strat în ceea ce se numește tartru, de care puteți apoi scăpa doar la stomatolog. Dacă placa și tartrul sunt prea mult lăsate pe dinți, pot duce la inflamări sau sângerări ale gingiilor, apariția cavităților (cariilor), a respirației urât mirositoare, a afecțiunilor gingiilor și altor probleme de sănătate.
Vă spălați pe dinți imediat ce ați băut cafea
Cafeaua conține un acid. Stomatologii spun că nu ar trebui să vă spălați pe dinți imediat după ce ați înghițit alimente sau băuturi acide. De exemplu, unor oameni le place să bea apă cu lămâie dimineața. Dar acidul slăbește smalțul dintelui și spălatul pe dinți imediat după poate duce la subțierea acestuia. Mai bine vă spălați înainte sau așteptați 30 până la 60 de minute pentru ca acidul să dispară de pe dinți.
Vă verificați email-ul
Dacă dimineața vă verificați în mod constant dispozitivele digitale, e-mailurile și paginile sociale, acestea pot provoca stres și anxietate. De exemplu, puteți simți mai multă presiune pentru a începe munca mai devreme dacă verificați dimineața email-ul. Lăsați să treacă ceva timp dimineața înainte de a pune mâna pe dispozitivele mobile. Este posibil să vă fie greu la început, dar pe termen lung vă poate face mai fericiți și chiar vă va ajuta să rezolvați mai multe lucruri la muncă.
Începeți ziua fără un plan
Dacă începeți ziua fără să vă gândiți la motivul pentru care faceți ceea ce faceți, puteți pierde din vedere ceea ce încercați să obțineți și ceea ce vă dă sens în viață. Fie că este vorba despre muncă, familie sau stil de viață, este important să știți ce este mai important pentru dvs. și asigurați-vă că lucrurile pe care le faceți în fiecare zi vă ajută să ajungeți acolo. Setați priorități, faceți o listă și verificați progresul la sfârșitul zilei.
Urmați planul zilei
Odată ce aveți un plan de abordare a problemelor zilei, puneți-l un pic de-o parte și permiteți-vă câteva minute de relaxare, în care să fiți recunoscător pentru lucrurile bune din viața voastră. Oamenii care fac acest lucru sunt adesea mai fericiți, mai sănătoși și mai mulțumiți în relațiile lor, mai ales în comparație cu cei care se concentrează strict asupra problemelor. Scrieți într-un jurnal sau faceți o listă mentală - ceea ce contează cel mai mult este să o faci, nu cum o faci.
Uitați de momentele de liniște
Dacă ziua este agitată și zgomotoasă, dimineața este o șansă perfectă de a vă limpezi mintea chiar și cu câteva minute de meditație. Puteți doar să vă concentrați asupra respirației și să încercați să evitați gândurile care apar. Practica poate duce la scăderea nivelului de cortizol, hormonul de stres, și poate ajuta la ameliorarea condițiilor care includ anxietate, durere, tensiune arterială crescută, insomnie și migrene.
Săriți peste micul dejun
Persoanele care consumă micul dejun în mod regulat tind să aibă o gândire mai clară și mai puțină grăsime corporală și sunt mai puțin susceptibile de a avea diabet zaharat tip 2 și boli de inimă. De asemenea, ei fac mai multe exerciții în mod regulat și mâncă o dietă mai sănătoasă. Deci, bucurați-vă de un mic dejun sănătos - este un mod ușor și plăcut de a-ți începe ziua.
Mâncați prea dulce
Dulciurile și alte produse de patiserie dulci, făcute din făină albă, au puțini nutrienți și pot intra (și ieși) prea repede în sânge. Acest lucru vă poate lăsa obosit, iritabil și înfometat pentru mai mult timp. Proteinele din ouă sau brânză de vaci și carbohidrații complecși cu mai multe fibre și nutrenți - fulgi de ovăz sau alte cereale integrale, fructe și legume – au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate, vă satisfac foamea și vă pot oferi un flux de energie constantă.
Uitați de factorul de protecție
Cremele cu factor de protecție vă pot ajuta să vă protejați pielea împotriva cancerului și a ridurilor cauzate de razele UV, la care vă expuneți ori de câte ori vă aflați la soare, chiar dacă este înnorat. Cel mai bine este să vă dați cu creă cu 15 minute înainte de a ieși afară. Atât timp durează până când pielea o absoarbe. Trebuie să vă dați din nou cu cremă după 2 ore dacă sunteți încă la soare sau mai devreme dacă transpirați mult sau mergeți să înotați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.