Trei semne ale demenței. Apar în timpul unei conversații

Monika Baciu |
Data publicării:
dementa - FOTO: Freepik
dementa - FOTO: Freepik

Medicii neurologi arată cele trei semne ale demenței care apar în timp ce vorbești.

Aceste trei semne ale demenței pot fi observate în timpul conversațiilor. Dacă observați aceste semne la un membru al familiei, s-ar putea ca acesta să aibă nevoie de ajutor medical. Demența este un diagnostic devastator atât pentru persoana afectată, cât și pentru cei dragi. Este un sindrom, care este un grup de simptome, legate de declinul continuu al creierului.

În timp, aceasta poate duce la probleme cu memoria, comportamentul și chiar cu mișcarea.

Cele trei semne ale demenței

Mulți dintre noi suntem conștienți de unele dintre simptomele binecunoscute ale demenței. Acestea includ pierderea memoriei, scăderea vitezei de gândire și dificultatea în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Cu toate acestea, există unele semne mai puțin cunoscute care ar putea fi indicii precoce ale afecțiunii.

Un expert a explicat care sunt cele trei semne principale ale demenței care apar în timpul unor conversații. Dr. Henk Swanepoel, neuropsiholog principal la Cygnet Health Care, a avertizat cu privire la un tip specific de demență care cauzează schimbări de personalitate vizibile, potrivit Express.

El a împărtășit trei semne ale demenței frontotemporale de observat în timpul conversațiilor. Acestea sunt:

Vezi și: Terapia care curăță plămânii. Dr. Cristian Oancea: Este cea mai bună. Face foarte bine

- Declarații "reci" sau insensibile

- Glume nepotrivite

- Persoana afectată de demență este prea retrasă.

Vezi și: Cel mai bun mod pentru a susține procesul de detoxifiere al ficatului. Dr. Ovidiu Calapod: Este singura metodă eficientă

Demența frontotemporală, ce este

Demența frontotemporală este un tip de demență care provoacă probleme de comportament și limbaj, conform NHS. Simptomele demenței frontotemporale includ "schimbări de personalitate".

În timp, aceasta poate duce la probleme cu memoria, comportamentul și chiar cu mișcarea.

"Fizic, un pacient cu demență poate prezenta mișcări lente, incontinență și dificultăți de înghițire. Alte semne timpurii ale demenței frontotemporale ar putea rezulta în schimbări de personalitate care se pot manifesta în declarații ”reci” și insensibile sau în acuzarea altora că sunt ”reci” și insensibile.

Motivul acestui comportament este că demența cauzează o lipsă de perspicacitate socială sau conștientizare. Adesea, un pacient cu demență ar putea face glume nepotrivite și/sau să aibă lipsă de tact, dar pacienții pot fi și retrași, ceea ce poate fi neobișnuit pentru ei", a spus dr. Henk Swanepoel, neuropsiholog.

Deteriorarea rezultă în nevoi semnificative de îngrijire atât cognitiv, cât și fizic.

Vezi și: Un nou medicament ar putea vindeca diabetul de tip1. Cum funcționează tratamentul

Persoană cu demență - FOTO: Freepik@Flowo

Ce trebuie să facă o persoană diagnosticată cu demență

Dr. Swanepoel a explicat ce să facă dacă cineva este diagnosticat cu demență.

"Odată ce diagnosticul a fost confirmat, încercați să abordați tot comportamentul ca pe o formă de comunicare sau un mesaj, de exemplu, furia poate fi un mesaj de confuzie, teamă sau durere. Încercați să identificați declanșatoarele cât mai curând posibil, cum ar fi o întrerupere în rutina unei persoane care ar putea provoca supărare.

Distragerea poate fi eficientă concentrându-se pe ceea ce îi place persoanei, mergând la plimbare. O rutină zilnică poate fi, de asemenea, foarte eficientă, creând structură și previzibilitate" a spus el.

Vezi și: Planta care deschide căile respiratorii, reduce mucusul și combate anemia. Lygia Alexandrescu: Este un tonic extraordinar

Demența frontotemporală, simptome

Schimbări în comportament și personalitate: Aceste schimbări pot fi dramatice și pot include pierderea inhibițiilor sociale, comportament impulsiv sau lipsa de tact social. Persoana poate deveni apatică sau să-și piardă interesul pentru activitățile pe care le plăcea înainte.

Schimbări în limbaj și vorbire: Persoana poate avea dificultăți în găsirea cuvintelor potrivite, în înțelegerea limbajului sau în exprimarea gândurilor lor. Pot apărea comportamente repetate sau stereotipii în vorbire.

Declin cognitiv: Acesta poate include probleme cu planificarea și luarea deciziilor, dificultăți în organizarea activităților zilnice și probleme cu memoria de scurtă durată.

Schimbări în funcțiile executive: Persoana poate avea dificultăți în menținerea unui scop și în trecerea de la o activitate la alta. Capacitatea lor de a face planuri și de a rezolva probleme poate fi afectată.

Dificultăți în controlul emoțiilor: Pot apărea schimbări în expresia emoțională, cum ar fi lipsa de empatie sau insensibilitatea față de sentimentele altora, potrivit NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel